Donald Tusk feltette a nagy kérdést: „Mit kell még tennie a Fidesznek, hogy észrevegyétek?”

Donald Tusk feltette a nagy kérdést: „Mit kell még tennie a Fidesznek, hogy észrevegyétek?”

Miután tegnap a hazai ellenzéki pártok elítélték az itthon a keresztény-konzervatív értékek palástját nagy büszkén magára öltő, Brüsszelben pedig drogokkal felturbózott, homoszexuális szexorgiában résztvevő Szájer Józsefet, nem kellett sokat várni arra, hogy a Fidesz európai pártcsaládja is megszólaljon.

Így reagáltak az ellenzéki pártok a Szájer-botrányra

Rövid idő alatt reagáltak az ellenzéki pártok Szájer József ma délben kirobbant botrányára. Mint ismert, a képviselő vasárnap hirtelen lemondott EP-képviselői mandátumáról. A mai napon azonban a belga sajtó közölte, hogy pénteken egy illegális férfi orgián ütöttek rajta egy melegbárban, amelyen egy magyar képviselő is jelen volt.

Donald Tusk, a Fidesznek is otthon adó Európai Néppárt elnöke Twitter-oldalán tette fel a sokat sejtető kérdést:

„Mit kell még tennie a Fidesznek, hogy észrevegyétek, egyszerűen nem illik a családunkba?”

Kérdésével minden bizonnyal Szájer József tegnap kirobbant szexbotrányára gondolt, illetve arra, hogy a fideszes Deutsch Tamás kizárását kezdeményező aláírásgyűjtés kezdődött az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciójában, amiért az ATV egyik műsorában a Gestapo és az ÁVO gondolatrendszeréhez hasonlította Manfred Weber frakcióvezető egy kijelentését.

Deutsch minderre úgy reagált, hogy szerinte ez viccnek is rossz.

Tusk legutóbb az uniós költségvetés megvétózása miatt üzent Orbán Viktornak. Azt mondta:

"Aki a jogállamiság ellen van, az Európa ellen van. Tiszta álláspontot várok ezt illetően az Európai Néppárt minden tagpártjától. Alapvető értékeink ellenzőit senki nem védelmezheti többé."

Emlékezetes, korábban a Néppárt vezetője úgy fogalmazott, hogy az illiberális demokrácia valójában egy "korcs demokrácia."