Döntött a kormány: többet áldoznak hit- és erkölcstanra

Döntött a kormány: többet áldoznak hit- és erkölcstanra

Közel 4,2 milliárd forinttal túlszárnyalhatják az eredendően jóváhagyott támogatást; és további százmilliárdok cserélnek gazdát az egyes minisztériumok között. Méghozzá azonnal.

A költségvetés nehéz helyzete ellenére a kormány úgy döntött, hogy növeli a hit- és erkölcstanoktatás és tankönyvtámogatás finanszírozását – írja a 24.hu a keddi Magyar Közlönyben megjelent, Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt kormányhatározat alapján.

Eszerint az Orbán-kormány jóváhagyta, hogy a költségvetési törvényben e célra eredetileg meghatározott állami támogatást akár 4 milliárd 188 millió forinttal is túllépjék.

Ezért Varga Mihály pénzügyminiszter és Pintér Sándor – oktatásért is felelős – belügyminiszter felel. A határidő pedig azonnali hatályú.

Emlékezetes, csak augusztus végéig 2857,7 milliárd forintos hiánnyal zárt a hazai költségvetés, és a hiánycél tartása érdekében a megszorítások sem kizártak a kormány részéről.

Százmilliárdok cserélnek gazdát az egyes tárcák közt

Ezenfelül a fideszes kormányzat – szintén azonnal – további összegeket is átcsoportosított egyes minisztériumok között.

A Pénzügyminisztériumhoz tartozó Magyar Államkincstártól több jogcímen is átkerül pénz a Nagy István vezette agrártárcához. A minisztériumhoz (igazgatására) 4 750 000 forint, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz (Nébih) 91 209 209 forint, a nemzeti parkok igazgatóságaihoz 117 080 000 forintot utalnak át. A Navracsics Tibor által vezetett Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium alá tartozó kormányhivatalok 2 355 000 forintot kapnak.

Ezért (Varga Mihály mellett) Nagy István agrárminiszter és Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter lett a felelős.

(Címlapkép: Orbán Viktor/Facebook)