Lukács László: A Fidesz minden áron el akarja kerülni a parlamenti kontrollt a Pegasus-ügyben

Lukács László: A Fidesz minden áron el akarja kerülni a parlamenti kontrollt a Pegasus-ügyben

Közös közleményben szólították fel Kövér László házelnököt a Honvédelmi és rendészeti bizottság ellenzéki tagjai, hogy szólítsa fel Kósa Lajost rendkívüli ülés összehívására a megfigyelési botránnyal kapcsolatban.

Lukács László, a bizottság jobbikos alelnöke az Alfahírnek elmondta, hogy a Fidesz most már láthatólag minden áron el akarja kerülni a parlamenti kontrollt a Pegasus-ügyben, hiszen korábban a Nemzetbiztonsági bizottság működését is ellehetetlenítették azzal, hogy nem mentek el a fideszes tagok a Stummer János jobbikos elnök által összehívott ülésre. Ezúttal pedig Kósa Lajos fideszes bizottsági elnök nem hajlandó összehívni a Honvédelmi és rendészeti bizottságot, márpedig ez a két említett parlamenti bizottság tudna ebben a témában érdemi vizsgálatot lefolytatni.

A titkolózásból a jobbikos országgyűlési képviselő szerint csakis arra tudunk következtetni, hogy a kormány és az általa irányított szervek nyakig benne vannak a megfigyelési botrányban.

A néppárti Jobbik arra lenne nagyon kíváncsi, hogy miként fordulhat elő Magyarországon, hogy titkosszolgálati eszközökkel figyelnek meg olyan embereket, akik a kormánnyal ellentétesen gondolkodnak?

– tette fel a kérdést Lukács László.