Politikai pedofília: a fideszes Dunai Mónika is minden alkalmat megragad, hogy gyerekekkel pózoljon

Politikai pedofília: a fideszes Dunai Mónika is minden alkalmat megragad, hogy gyerekekkel pózoljon

A NER tizenkét éves működése hűen megmutatta, hogy a fideszes politikusok előszeretettel használják fel az ovisokat és iskolás gyerekeket különféle kampányeseményeken, legyen szó egy helyi iskola felavatásáról, vagy akár csak egy fikarcnyi útszakasz - elmaradhatatlan ünnepélyes szalagátvágással egybekötött - átadásáról: sok esetben szülői engedély nélkül fotózkodnak velük, nagy mosoly mindenki arcán, szinte sugárzik a boldogság a képeken, a képviselő úr/hölgy pedig aztán közösségi médiás posztokban elégedetten nyugtázza, hogy minden a legnagyobb rendben, és lám, hogy fejlődik a térség az irányítása alatt.

Mondhatnánk, hogy megszoktuk már, de ezt nem lehet és nem is szabad megszokni. A politikai pedofília, a gyerekek biodíszletként és felületként használása ugyanis amellett, hogy erkölcsileg és morális szempontból megengedhetetlen, sok esetben törvénytelen is.

Dunai Mónika, Rákosmente és térsége kormánypárti országgyűlési képviselője november 4-én, az 1956-os forradalom és szabadságharc vérbe fojtásának gyásznapján egy olyan képet töltött fel Facebook oldalára, amin ismét gyerekekkel pózol a rákosmenti '56-os nemzetőr emlékműnél:

Paládi Máté, a Jobbik választókerületi elnöke közösségi oldalán arról írt, hogy az utóbbi hetekben sok kormánypárti szavazótól kapott kommentet és üzenetet a pedagógusok melletti szolidaritási tüntetéseken élőláncban részt vevő diákok kapcsán, hogy miért szerepelnek a képeken gyerekek. Paládi úgy véli, fontos, hogy csak olyan képen szerepeljenek a fiatalok, amihez ők is hozzájárulnak, a politikusi szerepléseknél azonban ez a szám nulla kellene, hogy legyen, hiszen a politikusnak nem a gyerekek által kell érvényesülni, hanem maga miatt. Megjegyezte, a Zrínyinél készült élőláncos képnél a gyerekek arcát direkt kitakarta, és úgy került ki a közösségi oldalára a kép.

"A rákosmentiek sok mindenre büszkék lehetnek a kerülettel kapcsolatban, de sajnos a kerület országgyűlési képviselőjére egyáltalán nem. A képviselő asszony rendszeresen pózol gyerekekkel a közösségi oldalán, ezzel próbál szimpátiát ébreszteni saját maga felé a kerületi lakosoknál, ha már a „munkájával” erre vajmi kevés esélye lenne"

- emelte ki a konzervatív párt ifjú politikusa.

Paládi Máté úgy véli, a fideszes képviselőnek azért kell dolgozni, hogy a fiatalabb generációknak egy élhetőbb jövőt teremtsen akár országosan, akár itt helyben, Rákosmentén.

A Jobbik választókerületi elnöke arra kérte bejegyzésében a kormánypárti képviselő asszonyt, hogy

ne használja fel a gyerekeket az önös politikai haszonszerzés és a több like elérése érdekében.

A krónikához hozzátartozik, hogy Dunai Mónika Facebook oldalát böngészve számos hasonló képet találunk, íme néhány fotó:

A NER és a politikai pedofília

Mint megírtuk, idén februárban Vinnai Győző a Fidesz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei képviselőjelöltje népviseletbe öltöztetett óvodásokkal kampányolt Balsán, amikor is egy óvodai tornaszobát adott át Balsán.

Márciusban pedig a Jobbik országgyűlési képviselője, Ander Balázs a BarcsMédia videós beszámolójában szembesült azzal, hogy a hétéves kisfiát, Koppányt több gyermektársával együtt kivezényelték egy fideszes kampányeseményre, miután három kormánypárti politikus, Koós Csaba fideszes polgármester, Szászfalvi László KDNP-s országgyűlési képviselő, a térség kormánypárti képviselőjelöltje, valamint Bíró Norbert, a Somogy megyei közgyűlés fideszes elnöke úgy döntött, hogy kisgyermekek társaságában filmeztetik magukat a most átadott barcsi játszótéren.

Nem ma kezdte a Fidesz

Emlékezetes, a 2018-as országgyűlési és a 2019-es önkormányzati választás kampányában

a kormánypárti politikusok, egészen Orbán Viktorig, olyan mélyen merítkeztek meg a politikai pedofíliában, hogy az még a Nemzeti Választási Bizottságnál is kiverte a biztosítékot.

A miniszterelnöknek 350 ezer forintos bírságot kellett fizetnie az elhíresült óvodai látogatása és videója után és közel ekkora bírságot szabtak ki Hoppál Péterre is, aki a kampánya során arról posztolt képeket, hogy gyerekeknek ad át ajándékot.

A teljesség igénye nélkül, Rogán László, Budakalász fideszes polgármestere óvodásokkal ölelkezettPánczél Károly fideszes országgyűlési képviselő kivezényeltette a szigetbecsei ovisokat, hogy előttük végezze el az első kapavágásokat az épülő óvoda területén.

2017-ben a csepregi ovisokat egy utca átadásakor, hideg időben térdeltették a betonon.

A szexbotrányába belebukott Borkai Zsolt fél éven belül másodszor is átadott egy futópályát úgy, hogy oda a szülők tudta és engedélye nélkül kivezényelték a kisiskolásokat is. Fercsák Róbert, Baja fideszes polgármestere pedig először bölcsődésekkel, később pedig ovisokkal pózolt.

Egy gyerek nem eszköz, nem díszlet, hanem jogokkal rendelkező állampolgár. Nem lehet kihasználni és politikai előnyökhöz jutni gyerekeken keresztül.

írta a 2018-as országgyűlési választások kapcsán, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány. A civil szervezet még egy ötpontos szakmai segédanyagot is elkészített, de a Fidesz kampány irányítói válaszra sem méltatták.

A Hintalovon egyébként egyértelműen fogalmaz:

„Ne azért legyen benne egy gyerek egy kampányban, mert gyerek, hanem mert üzenete van, amit közvetíteni szeretne. Ha egy gyereknek nem a véleménye és tapasztalata számít, akkor az nem lehet más, mint kizsákmányolás.”

A gyermekjogi szakemberek egy 5 pontos ajánlást is megfogalmaztak, melyek útmutatóul szolgálnak a gyerekek közéletben játszott szerepéről és politikai kommunikációban való részvételéről.

  • 1. A gyerekeket védeni kell a manipulációtól. A választási kampányoknak ők nem célcsoportjai.
  • 2. A gyereknek joguk van a megfelelő tájékoztatásra a politikáról. Segíteni kell őket, hogy megértsék a politika és pártpolitika szerepét a közélet alakításában.
  • 3. A gyerekek nem használhatók politikai célokra.
  • 4. A gyerekek nem közszereplők: személyes adataik, képmásuk felhasználása sértheti jogaikat és legjobb érdeküket.
  • 5. A gyerekeknek vannak polgári jogaik, és részt vehetnek az őket érintő közéleti kérdésekben.