Majdnem minden második magyar azért hal meg korábban, mert Magyarországra született

Haverokra, stadionokra, propagandára jut pénz, az éltünk megmentésére nem. 

Ismertetése szerint az Eurostat adatai azt mutatják, hogy 

Magyarországon tízből négy állampolgár olyan betegségben hal meg, ami elkerülhető lett volna, ha megfelelő az egészségügyi ellátás.

Az elmúlt nyolc évben a kormány nem költött elegendő pénzt az ágazatra, így ami elkerülhető lett volna, az az Orbán-kormány alatt elkerülhetetlen lett - fogalmazott a politikus, aki mögött hat fehér és négy fekete pólós jobbikos aktivista sorakozott fel a döbbenetes statisztikai adatok illusztrálására.

 

"Az elmúlt nyolc évben jutott pénz haverokra, stadionokra és kommunikációs költségekre, de nem jutott a kórházak adósságának rendezésére, a gyógyszertámogatási rendszer átalakítására és megfelelő eszközök biztosítására sem."

 - mutatott rá a politikus. 

Hozzátette: a 2019-es költségvetési javaslatból az látszik, hogy jövőre sem javul a halálozási statisztika, és nem jut majd elegendő pénz az egészségügyi intézményekre, az eszközökre és a gyógyszertámogatásra sem.

"Az egészségügy olyan helyzetbe jutott, hogy ki kell mondani: az egészségügyet nyugodtan tekinthetjük az Orbán-kormány saját halottjának" 

- mondta.

Lukács László György a Jobbik nevében arra kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a magyar embereknek ne ártani akarjon az egészségügy magára hagyásával, hanem segítse őket, a kormány pedig támogassa a Jobbik költségvetési módosító indítványait, amelyekkel csökkenthetők a megelőzhető halálozások, megvédhetők az egészségügyi intézmények és szavatolható az egészségügy stabil, kiszámítható működése.

A Jobbik képviselője sajtótájékoztatóját az egészségügyi államtitkárság volt Arany János utcai épülete előtt tartotta, ami szerinte jól mutatja a kormány hozzáállását az egészségügyhöz:

az épület úgy adott otthont az államtitkárságnak, hogy közben azbeszttel szennyezett.

(Fotó: Béli Balázs/Afahir)