Egy Semjén Zsoltnak szánt kakukkos óra is a 2024-es költségvetés része lenne

Egy Semjén Zsoltnak szánt kakukkos óra is a 2024-es költségvetés része lenne

A Jobbik-Konzervatívok szerint a falióra legkésőbb 23 órakor jelezhetné a miniszterelnök-helyettesnek, hogy a káros javaslatait a szemetesbe dobja.

Kakukkos faliórát adna a Jobbik a törvényjavaslatokat az éjszakai órákban beterjesztő Semjén Zsolt részére - szúrtuk ki egy az Országgyűlés honlapján elérhető költségvetési módosító javaslatban, amelyet Balassa Péter nyújtott be június 15-én.

"Egyre gyakoribb, hogy Semjén Zsolt az éj leple alatt nyújt be olyan a törvényjavaslatokat, amelyek hátrányosan érintik Magyarországot és a magyar embereket. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy egy kakukkos óra legkésőbb 23 órakor elezze számára, hogy ezeket a káros javaslatait a szemetesbe dobja"

- indokolta meg a jobbikos országgyűlési képviselő, aki ezért egy viszonylag apró összegű módosítást javasol a jövő évi büdzsében a javaslatot tárgyaló Költségvetési Bizottságnak.

Balassa kiegészítése alapján a "Kormányzati kommunikációval és konzultációval kapcsolatos feladatok" célelőirányzatra, azaz propagandára szánt 39,47 milliárd forintból bőven telne egy maximum egymilliós kakukkos órára, ami talán Orbán Viktor KDNP-s helyettesének is elnyerné a tetszését.

(Címlapkép: Semjén Zsolt - Béli Balázs/Alfahír)