Az emberek nem hisznek a kormány üres szólamainak: szétszedték a költségvetés ígéreteit

Az emberek nem hisznek a kormány üres szólamainak: szétszedték a költségvetés ígéreteit

A Fidesz politikusai védelmi költségvetésről meg költségvetési fegyelemről beszélnek, de hiába. A magyarok átlátnak a szitán, tudják, hogy valójában szűkös év elé nézünk, és nagyon dühösek.

A kormány elbüszkélkedett Facebook-oldalán a kapkodva elfogadott 2024-es költségvetéssel. Már a posztszöveg is nevetséges és nem más, mint propaganda: "Biztonság, stabilitás a háborús és szankciós időkben is. Erről szól a jövő évi költségvetés, amely egy védelmi költségvetés."

A költségvetésből hét pontot emeltek ki. Ezek a Fidesz politikai termékei, a rezsivédelem, az ország fizikai biztonsága (amit nem mellesleg jelenleg Ukrajna és az őt támogató nyugati országok biztosítanak), a családtámogatás (kivéve, ha szegény a család), a teljes foglalkoztatás és a munkahelyteremtés (szervezett vendégmunkás behozatallal, ha kell), a beruházások támogatása (főleg, ha kínai akkumulátorgyárak telepítéséről van szó), a nyugdíjak vásárlóerejének megőrzése (ha az infláció lesz szíves csökkenni), és a közszférában dolgozók megbecsülése (kivéve, ha azok tanárok).

Az emberek nem veszik be az óvodás szintű népbutítást: a kommentszekcióban alaposan szétszedték a kormány pontjait.

Volt olyan, aki szerint a kormány valós hét pontja igazaából mind a lopásról szól, volt, aki szerint az egész komplett hazugság és propaganda, de volt olyan is, aki a piacra küldené ki a kormány tagjait, hogy szétnézzenek az árak között. Egyesek a sorosozást, a migránsozást és a kormánypropaganda egyéb kellékeit hiányolták a posztból, de volt olyan is, aki azt tudakolta, hová lett a még 2010-ben "megmentett" magánnyugdíjpénztári megtakarítása.

Egy szorgalmas kommentelő "magyarra fordította" mind a hét pontot, hogy a kétharmadra szavazók is értsék, hogy mi vár rájuk jövőre:

1. "Nem csinálunk semmi jelentőset rezsi szempontjából, továbbra is szabályozzuk a napelem telepítést, minden ár marad így, vagy csak rosszabb lesz."

2. "Beszerezzük a forrásokból a megfelelő eszközöket (könnygáz) a tüntető középiskolások ellen."

3. "Megtartjuk (azaz nem növeljük) a jelenlegi családi pótlék és egyéb támogatások összegét, csak buzdítjuk az embereket, hogy egy élhetetlen országba szüljenek gyerekeket, utána hitelből tartsák el őket."

4. "Továbbra is támogatni fogjuk a multinacionális cégek bejövetelét az országba, hogy az állampolgárok foglalkoztatva legyenek (rabszolgamunka, vagy fel sem vesznek magyarokat, hanem a cég a saját országa állampolgárait fogja foglalkoztatni)."

5. "Akkumulátorgyárak szántóföldek helyére, EU-s pénzekre várás, hogy Lölő valamelyik vállalkozása megnyerje a közbeszerzéseket, amelyek után visszafolyhat a vezetőség zsebébe a megszerzett. pénz (továbbra is üres az államkincstár)."

6. "Most sincs vásárlóereje a forintnak és mi lesz még jövőre, további inflációval. Csak több lesz a papír, legalább lesz mivel begyújtani."

7. "Megbecsüljük őket, szóval nem támogatjuk őket a megélhetésben, nem növeljük a fizetésüket, nem segítjük őket élhetőbb munkakörülményekhez, csak megbecsüljük őket, "respect", hogy ekkora szarban is hajlandóak dolgozni."

Volt, aki nem csak magyarította, de le is egyszerűsítette a Fidesz-kormány pontjait:

1. "Lopunk."

2. "Hazudunk."

3. "Megvédjük a pedofilokat."

4. "Fenntartjuk a nyomort."

5. "Elszigetelődünk Észak-Korea mintájára."

6. "Ajándékba adjuk magunknak az állami kastélyokat."

7. "Eláruljuk a hazánkat."

Az egyik kommentelő pedig elővett egy régi, de ismét aktuális viccet:

Elértük a teljes foglalkoztatottságot. Mindenki azzal foglalkozik, hogy miből fog megélni.

Egy másik pedig feltett egy egyáltalán nem költői kérdést, ami mindannyiunkat foglalkoztat:

Hogy a túróba nyer állandóan a Fidesz, ha a Facebookon a Fidesz-elleneseknek van kétharmada?

Ha valaki kedvet kapott, tessék nyugodtan kommentelgetni

(Címlapkép: Magyarország Kormánya/Facebook)