Egymillió forinttal segít Vác, miután beomlott egy székelyudvarhelyi kollégium, ahol egy diák meghalt

Egymillió forinttal segít Vác, miután beomlott egy székelyudvarhelyi kollégium, ahol egy diák meghalt

Őrizetbe vették a csatornázási munkálatokat végző cég ügyvezetőjét, akit emberöléssel és gondatlanságból elkövetett testi sértéssel vádolnak.

Életét vesztette egy 17 éves fiú Székelyudvarhelyen, akit a Tamási Áron Gimnázium kétszintes diákotthonának egy leomlott épületrésze temetett maga alá hétfőn. A Hargita megyei katasztrófavédelem közlése szerint a romok alól három diáklányt sikerült kimenteni, kettő közülük nincs életveszélyben, a harmadik viszont kómába került.

Vác egymillió forinttal támogatja testvérvárosát a történtek után

A tragédia után Vác ellenzéki polgármestere felvette a kapcsolatot Székelyudvarhely városvezetőjével, Gálfi Árpáddal, hogy bármiben kész segíteni az erdélyi várost. A vác.hu arról ír,

a váci önkormányzat csütörtökön utalt át egymillió forintnyi összeget a székelyudvarhelyi iskolát fenntartó alapítványnak.

Matkovich Ilona a székelyudvarhelyi polgármestert arról biztosította, hogy városa egyéb módon is kész segítséget nyújtani a bajbajutottaknak.

A csatornázási munkálatokat végző cég ügyvezetőjét emberöléssel és gondatlanságból elkövetett testi sértéssel vádolják

A román média beszámolója szerint őrizetbe került a beomlott kollégiumnál csatornázási munkálatokat végző cég ügyvezetője. László Szilveszter Sándor, a Láreno-Fa Kft egyedüli tulajdonosa és ügyvezetője a nyomozók szerint személyesen utasította munkásait, hogy több mint 2 méteres mélységig ássanak le az épület fala mentén, holott a tervező a jóváhagyott projektben 1,1 méter mélységű árkot irányzott elő.

A cégvezető korábban a News.ro szerint úgy nyilatkozott: nem járt a diákotthonban, nem volt tudomása arról, hogy az épületben tanulók vannak. Az árkot egy kotrógéppel ásták, amelynek a kezelője úgy fogalmazott: amikor észrevette, hogy lehullott egy darab vakolat az épületről, már nem maradt idő riasztani senkit sem, mivel az épület fala pillanatok alatt leomlott. A Maszol.ro azt írja, az ügyvezetőt emberöléssel és gondatlanságból elkövetett testi sértéssel vádolják, továbbá előzetes letartóztatásának indítványozásával állítják a bíróság elé.

(Címlapkép: Székelyudvarhely, Tamási Áron Gimnázium - Facebook)