Eldőlt: 75 százaléknyian helyeslik, hogy Magyar Péter vegye fel EP-mandátumát

Eldőlt: 75 százaléknyian helyeslik, hogy Magyar Péter vegye fel EP-mandátumát

Az előző este lezárult, a Tisza Párt EP-listavezetője által indított szavazás eredményeképpen a többség szívesen látná Brüsszelben az ellenzéki politikust. Valószínűleg ki is megy.

Támogatóinak több mint 75 százaléka igennel voksolt a hétfő este 8-kor lezárult, Magyar Péter által kiírt szavazáson, melyben az volt a kérdés, hogy kimenjen-e Brüsszelbe EP-képviselőnek,

„Korábban azt nyilatkoztam, hogy nem szerepel a terveim között, hogy európai parlamenti képviselő legyek. Azóta azonban sokan (többek között a TISZA Párt közössége, befolyásos európai politikusok és a tanácsadóim is) próbálnak meggyőzni az ellenkezőjéről” – írta még tegnap reggel a Facebook-oldalán Magyar Péter, hozzáfűzve:

„Bárhogy is döntötök, én elfogadom”.

Egy későbbi posztjában Magyar azt írta, mintegy százezren adták le szavazatukat online, és azt üzente követőinek, kedd este megindokolja végső döntését.

A közel 30 százalékos választási eredménnyel hét EP-képviselői mandátumot szerzett Tisza Párt alelnökének mandátumfelvételére a szavazók 75,57 százaléka voksolt igennel és mindössze 24,43 százalékuk szavazott nemmel.

Magyar Péter már ki is utazott az EU székhelyére, ahol már kedden az EP elnökével is találkozott.

(Címlapkép: Magyar Péter és Roberta Metsola - Facebook)