Elfogták a rendőrök a budapesti sörrablókat

Valljuk be, azért kevés visszataszítóbb bűncselekmény van annál, mit amikor valakinek a sörét ellopják. Az ember fent ül a melegbe a buszon, arra vár, hogy végre leszállhasson, és pattinthassa a finom söcit. Erre jön két pernahajder és megfosztják ettől az élménytől. Külön büntetési tételként kellene szerepelnie a Btk-ban a sörrablásnak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. kerületi Rendőrkapitánysága rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást B. Gábor 19 éves és G. Szilárd 23 éves forrói lakosok ellen - írja a police.hu.

Mint ahogy már beszámoltunk róla, május 1-jén Budapest XVII. kerületében közlekedő, 97E jelzésű buszon odalépett az egyik utashoz, a nyakából az ezüst nyakláncot kitépték, majd több alkalommal megütötték és elvették a kezében lévő két doboz sört is. A budapesti rendőrök a két férfit beazonosították és a BRFK felkérésére az encsi rendőrkapitányság munkatársai lakóhelyükön elfogták, majd előállították őket. Ezt követően a BRFK XVII. kerületi Rendőrkapitányságán a két férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.