Elfogták a Teréz körúti robbantót?

A TEK elfogott egy férfit, de eddig nem erősítették meg, hogy valóban a robbantó került volna kézre.

Délelőtt a lap olvasói jelezték, hogy az M1-M7 kivezetőn hatalmas TEK-konvojt láttak, nem tudni, hogy ez összefüggésben áll-e az elfogással. Egyelőre hivatalosan még nem erősítette meg az információt sem a rendőrség sem az ügyészség.

Így azt sem tudni, hogy a mai kiszivárgott információnak van-e köze a letartóztatáshoz.

Felismerni vélték a budapesti robbantót

„A fickó - akkor! - 23-25 év körüli lehetett, rövid, barna hajú, kb. 170 cm. magas, normál testalkatú. Bemutatkozáskor nem mondott nevet. Ami rögtön feltűnt: a „kölyök" arcberendezése és hozzá a hideg tekintete - mondta. - Rendkívül nyugodtan viselkedett, rezzenéstelen arccal beszélgetett, semmilyen érzelmet nem mutatott. Igazi pókerarc volt.

Frissítés:

Az M1 állami hírtévé információi szerint a Terrorelhárítási Központ szerdán elfogta a szeptember 24-i Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét. Az M1 a TEK-re hivatkozva közölte az információt. Az MTI több forrásból is megpróbálta megerősíteni az információt, sikertelenül.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=mHqSZHQ0DZA]

A hvg.hu értesülései szerint a TEK az egyik autópálya kivezető szakaszán akciózott.

Keszthelyen a TEK!

TEK-esek és rendőrök zárták le Keszthelyen a Borbás Vince sétányt. Egy piros autót vizsgálnak. Sajtóhírek szerint a Teréz körúti robbantót elfogták a mai nap, értesüléseink szerint Hévízen. Keszthelyen a feltételezések alapján a robbantóval kapcsolatba hozható személy(eke)t fogták el - írta a Keszthelyi TV a Facebook-oldalán.

Az M1 állami hírtelevízió azonban arról számolt be, hogy Keszthelyen történt az őrizetbevétel, aminek a csatorna stábja is szemtanúja volt.

Csütörtök reggelre ígért a rendőrség bővebb tájékoztatást.

Ezt a piros autót vizsgálják:

Az MTI tudósítója a helyszínen azt tapasztalta, hogy az útszakasz két végét polgárőrök, illetve a TEK egyenruhásai zárták le a forgalom elől. Sem gyalogosokat, sem járműveket nem engednek be az érintett útszakaszra, ahol több tucatnyi ember vizsgálja a piros színű, magyar rendszámú személyautót.

Az autók lámpáival megvilágított helyszínen néhány járókelő is felbukkant, de a lezárt terület közelébe senkit nem engednek.

A TEK az MTI érdeklődésére nem akart nyilatkozni az ügyben.