Az EU napirenden fogja tartani az Elios-ügyet

Forrásmegvonással járhat, ha politikai szinten korlátozzák az igazságszolgáltatást.

Napirenden fogják tartani az Elios-ügyet annak ellenére, hogy a magyar hatóságok megszüntették a nyomozást – mondta Ingeborg Gräßle, az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottságának elnöke a 168 Órának.

A német kereszténydemokrata képviselő szerint az OLAF megállapításai akkor is érvényesek, ha a magyar hatóságok nem tekintik elegendőnek a nyomozáshoz. Gräßle kiemelte, hogy

„valamennyi uniós költségvetést ellenőrző intézmény fontosnak tartja a független nyomozást, még akkor is, ha magas rangú személyeket érint a gyanú.”

Ezeket az ügyeket pedig akkor sem lehet elkerülni, ha Magyarország nem csatlakozik az Európai Ügyészséghez. Közölte, hogy az Európai Bizottság javaslatcsomagot terjesztett elő, ami lehetővé teszi, hogy a tagállamoknak jutó forrásokat csökkentsék, ha a tagállamok igazságszolgáltatási szerveinek függetlenségét politikai szinten korlátozzák.

Szombathelyen a K&H mögé bújtak az Elios-haverok

A K&H Bank Zrt. nyerte el Szombathely közvilágítás-korszerűsítési projektjének kivitelezési munkáit - tájékoztat az uniós közbeszerzési értesítő mai száma. Az elég szűkszavúan kitöltött hirdetmény szerint a „bank és biztosító" szlogennel hirdető pénzintézetnek a vasi megyeszékhelyen 9521 darab világítótestet kell leszerelni és 9516 darab LED-es világítótestet kell szállítania, felszerelni és üzembe állítani.