Ellenzéki szövetség: Szolidárisak vagyunk Jakab Péterrel - Minden büntetéstől csak hangosabbak leszünk!

Ellenzéki szövetség: Szolidárisak vagyunk Jakab Péterrel - Minden büntetéstől csak hangosabbak leszünk!

Mint minden autoriter rezsim, az Orbán-rendszer is azt gondolja, hogy milliós büntetésekkel talán elhallgattathatja azokat az ellenzéki képviselőket, akik kimondják az igazságot, csorbítva ezzel a képviselők demokratikus ellenőrző tevékenységét. Ahogy korábban megbüntették már Szabó Tímeát, Tordai Bencét, Hadházy Ákost, Szél Bernadettet vagy Vadai Ágnest, úgy legutóbb Jakab Péterre szabtak ki közel 10 millió forintos büntetést, csak mert ficsúrnak nevezte Kövér László fideszes házelnököt

- írja friss közleményében a demokrata ellenzéki szövetség.

Jakab: Most már tudjuk, mennyit ér az a szó, hogy ficsúr, ha fideszesre mondják. Közel 10 milliót

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, Jakab Péter, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje Facebook-oldalán írt arról kedden, hogy miközben ő nem mondhatja ki azokat a szavakat a Parlamentben, mint bűnöző, elvtárs, vagy hogy ficsúr, addig a fideszesek szájából a fentiekhez hasonló szavak hangzottak el.

Kiemelték,

"az ellenzéki együttműködés pártjai szolidárisak Jakab Péterrel; ha egyikünket megbüntetik, akkor mindannyiunkat büntetik, és ha egyikünket el akarják hallgattatni, akkor minden ellenzéki választópolgárt akarnak elhallgattatni".

Jakab: "Ha százmillióra büntetnek, akkor sem tudnak elhallgattatni!"

Ha százmillióra büntetnek, akkor sem tudnak elhallgattatni! - kezdi Jakab Péter a Jobbik miniszerelnök-jelöltje szombat esti Facebook-posztját, melyben a legutóbbi bírságára, a "ficsúrozásért" Kövér László által rárótt mintegy 10 milliós pénzbüntetésre utal, és egyúttal rögtön megköszöni a pártelnök a rengeteg hozzá érkezett támogató levelet is ennek kapcsán.

El kell keserítenünk a fideszes ficsúrokat és a parlamentben ülő milliárdos bűnözőket: büntessenek nyugodtan, akár minden nap minden órájában, mert mi minden büntetéstől csak hangosabbak leszünk. A szabad Magyarországot nem lehet elhallgattatni!

- zárták közleményüket.