Előkerült Balog Zoltán, istentiszteletet tartott a Baár-Madas Gimnázium tanévnyitóján

Előkerült Balog Zoltán, istentiszteletet tartott a Baár-Madas Gimnázium tanévnyitóján

A kegyelmi botrány egyik kulcsszereplője továbbra is püspök, így eshetett meg, hogy a volt fideszes honatya a Dunamelléki Református Egyházkerület által fenntartott iskola tanévnyitóján prédikált.

Balog Zoltán püspök a Dunamelléki Református Egyházkerület által fenntartott Baár-Madas Református Gimnázium és Általános Iskola tanévnyitóján tartott istentiszteletet – erősítette meg Tombor László, az intézmény igazgatója a 444.hu-nak.

A lap azt írja,

az igazgató közlése szerint a református köznevelési intézményekben alapvetően a tanévnyitó része az istentisztelet, amelyet rendszeresen az iskola fenntartója, vagyis a Dunamelléki Református Egyházkerület lelkészi elnöke tart.

Korábban Hegedűs Loránt, majd Szabó István,

ebben a tanévben pedig Balog Zoltán prédikált.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, bár Balog Zoltán a kegyelmi botrány után a Református Egyház zsinati elnöki posztjáról lemondott, továbbra is püspök maradt.

Mint ismert, Balog járta ki a a pedofil igazgatót fedező K. Endre kegyelmét Novák Katalin köztársasági elnöknél.

(Címlapkép: Balog Zoltán református püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke beszédet mond a magyarországi és felvidéki lelkészek találkozóján a Groupama Arénában 2024. január 27-én. MTI/Hegedüs Róbert)