Előzetes letartóztatásban marad a Teréz körúti robbantó

Hiába fellebbezett a gyanúsított, továbbra is hűsölnie kell.

A Budai Központi Kerületi Bíróság 2017. február 21-ig hosszabbította meg a feltételezett Teréz körúti robbantó előzetes letartóztatását.

A Fővárosi Törvényszék bírói tanácsa a gyanúsított és védője által az előzetes letartóztatás megszüntetésére és enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására tett indítványt múlt pénteken elutasította.

A döntés indokai között szerepelt, hogy a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény megalapozott gyanúja továbbra is fennáll, azt a rendelkezésre álló bizonyítékok alátámasztják.

Ezért a bírói tanács továbbra is indokoltnak érzi a gyanúsítottal szemben a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazását.

A végzés ugyanakkor nem jogerős - olvasható a törvényszéki közleményben.

A detonátoron is hagyhatott DNS-t a Teréz körúti robbantó

Végleges szakértői véleményekre vár a Teréz körúti robbantás ügyében a vizsgálatot vezető Központi Nyomozó Főügyészség; a tűzszerész-, a robbantástechnikai, valamint az elektronikai szakértői vélemény hamarosan elkészülhet, tudta meg a Magyar Idők.Így végre kiderülhet, hogy azt a robbanóanyagot használta-e az elkövető a Teréz körúton, mint amelyből 2 kilogrammot a Homokkomárom szőlőhegyén vásárolt présház pincéjében találtak.