A fideszes Erős Gábor reagált az őt ért vádakra: azért diplomás, mert játékvezető

A fideszes Erős Gábor reagált az őt ért vádakra: azért diplomás, mert játékvezető

Ahogy arról az Alfahíren elsőként beszámoltunk, miután az utóbbi időben több politikus végzettségével kapcsolatban is problémák adódtak, mivel felmerült, hogy Erős Gábor diplomájával kapcsolatban sem teljesen tiszta minden. Erős ugyanis többször is "szakterületén diplomát szerző szakemberként" tüntette fel magát.

Völner Pál utódjának, Erős Gábornak a diplomájával kapcsolatban sem teljesen tiszta minden?

Múlt héten szerdán hivatalossá vált a Fidesz 106 egyéni választókerületi jelöltje az országgyűlési választásra, Völner Pál utódja Erős Gábor, Esztergom alpolgármestere lesz Komárom-Esztergom megye 2-es számú választókerületében...

Emellett 2018-ban felkerült arra a jegyzékre, amelyen a NAV azokat listázza, akiknél be nem jelentett alkalmazottat találtak, vagyis feketén dolgoztatott. Ugyanakkor a 2019-ben Esztergom alpolgármesterévé választott politikus még a 2019-es listán is szerepelt.

A politikus a vesztegetési botrányba belebukott Völner Pál helyett indul az országgyűlési választásokon a Fidesz-KDNP jelöltjeként Komárom-Esztergom megye 2-es számú választókerületében.

Péntek délután pedig Facebookon reagált Erős Gábor a vele kapcsolatosan megjelent hírekre. Posztja szerint 2006-ban "labdarúgó játékvezetői diplomát" kapott, amit a Magyar Labdarúgó Szövetség Felnőttképzési Intézete állított ki. Az okiratról egy képet is mellékelt. Leszögezte:

"Soha, sehol nem állítottam magamról, hogy a diplomámat egyetemi/főiskolai képzés keretein belül szereztem."

A másik őt érintő ügy kapcsán Erős Gábor azt írta, 2018 őszén a könyvelő mulasztásából vállalkozásának egy munkavállalója késve lett bejelentve. 

"A könyvelő a felelősségét elismerte, a kirótt bírságot a biztosítója rendezte"

- fűzte hozzá Erős, egyúttal világossá téve, hogy a jövőben nem kíván ezen ügyekkel foglalkozni. Bejegyzését a következővel zárta:

"A magam részéről az ügyeket lezártnak tekintem."