Katonákat küld Észak-Korea a demilitarizált övezetbe?

Katonákat küld Észak-Korea a demilitarizált övezetbe?

A BBC szerint készültségbe helyezték az észak-koreai hadsereget, annak is felmerült a lehetősége, hogy a két Koreát elválasztó demilitarizált övezetbe katonákat küldjenek. A parancs viszont nem Kim Dzsonguntól, hanem húgától, Kim Jodzsongtól származhat.

Phenjant az zavarja, hogy Dél-Korea felől rendszerellenes szórólapokat küldenek a diktatúrába léggömbök segítségével, a helyzet ennek köszönhetően egyre feszültebb. A BBC úgy vélekedik, hogy megtervezett felháborodásról van szó, melynek célja, hogy a későbbi béketárgyalásokon jobb pozícióban legyen Észak-Korea.

Észak-Korea a Dél-Koreával közös "forródrót" megszakításával fenyegetőzik

Észak-Korea a Dél-Koreával közös "forródrót" megszakítását helyezte kilátásba első lépésként, hogy beszüntessen minden kapcsolatot szomszédjával - közölte kedden a KCNA állami hírügynökség. Phenjan az elmúlt napokban számos heves kirohanásban azzal fenyegetőzött, bezárja a Dél-Koreával közös összekötő irodát és más közös vállalkozásokat, ha Szöul nem vet véget annak, hogy aktivisták a phenjani rezsimet bíráló röplapokat terjesztenek a két ország határán, észak-koreai területen.