Fazakas Attila: mondjunk nemet a bárhonnan érkező gyűlölködésre a magyar-magyar kapcsolatokban!

Fazakas Attila: mondjunk nemet a bárhonnan érkező gyűlölködésre a magyar-magyar kapcsolatokban!

"Nemzetpolitika április 3-a után" címmel tartott online sajtótájékoztatót hétfőn délután Fazakas Attila, a Jobbik nemzetpolitikáért felelős szakpolitikusa. Kifejtette, őszintén hiszik, hogy minden magyar felelős minden magyarért, ugyanakkor nem lehet szó nélkül elmenni a levélszavazás gyakorlata mellett.

Szerinte az április 3-i eredményeket látva kijelenthető, hogy külhonban a többség a Fideszre szavazott, viszont az arányokat látva már-már a román Ceausescu újraválasztásához van közel, főleg a sok anomália és csalás miatt.

"Teljesen törvénytelen, hogy a levélszavazatokat helyi fideszesek és RMDSZ-esek, VMSZ-aktivisták, egyházi, illetve önkormányzati vezetők vitték ki és gyűjtötték be. Megsérült a szabad és titkos választás intézménye"

- emelte ki, hozzátéve, hogy Erdélyben és Dél-vidéken a csalók le is buktak.

A Fidesz visszahozta a Ceausescu-rendszerben bevett választási rendszert? Tényleg az lenne a cél, hogy 99,9 százalékban rá szavazzanak a külhoni magyarok?

- tette fel a kérdést Fazakas.

A magyar néppárt politikusa úgy látja, aljas megoldás, hogy a levélszavazatok leadására több nap áll rendelkezésre, másoknak viszont, akik mondjuk Nyugat-Európában vagy másutt akarnak szavazni, kénytelenek a szavazás napján leadni a voksukat úgy, hogy ahhoz akár több száz kilométer is meg kell tenniük.

Felgyújtott levélszavazatok: Varga Judit januári rendelete könnyíthette meg a visszaéléseket

Ahogy arról beszámoltunk, szerdán több, a magyarországi választásokra szánt szavazólapot találtak zsákokba gyűjtve, a Marosvásárhelyt Jedd községgel összekötő országút mellett.

A Jobbik nemzetpolitikáért felelős szakpolitikusa felhívta arra is a figyelmet, hogy el kell utasítani azt az álláspontot, miszerint a külhoni magyarok miatt született újabb fideszes kétharmad. A Jobbik számára ahogyan eddig is, úgy továbbra is különlegesen fontos a határon túli magyar közösségek megmaradása, csakúgy mint a kettős állampolgárság intézménye. Felidézte, anno 2010-ben ők nyújtották be az ezzel kapcsolatos javaslatot az Országgyűlésben.

Fazakas Attila elmondta, fontos volna, hogy megteremtődjenek az önrendelkezés feltételei,

a nagyotmondások helyett pedig azt szeretnék, ha egy pártok felett álló nemzeti minimum, megoldási stratégia jönne létre, hiszen válaszokat kell adni a katasztrofális demográfiai folyamatokra.

Kifejtette, a közösségeink fogynak, szorványosodnak, éppen ezért a forrásokat nem sokszor átgondolatlan luxusberuházásokra, hanem olyan programokra és fejlesztésekre, amelyek a megmaradást erősítik. Ezenkívül gátat kell vetni a kormányzattól való függésben is, itt a médiapluralizmust emelte ki, hiszen külhonban megvalósult a "csak a Fidesz" jelszó, vagyis csak kormánypárti híreket olvashatnak a határon túli magyarok.

A Kúria is kimondta: nem vizsgálható a levélszavazat-botrány

A Kúria elutasította azt a kifogást, melyet a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) levélszavazat-botrány kivizsgálását elutasító határozata ellen nyújtottak be. Mint arról lapunk is beszámolt, a választások előtti szerdán Marosvásárhely és Jedd között egy illegális hulladéklerakón több, kitöltött és bezsákolt levélszavazatra bukkantak, melyek közül több meg is volt égve.

Fazakas szerint soha nem szabad elfelejteni, hogy a támogatásokat nem a Fidesz, hanem a Magyarországon dolgozó ellenzéki, kormánypárti, illetve apolitikus emberei milliói biztosítják.

"Ha valamelyik beruházás megvalósul, az nem valamelyik fideszes kegyúr farzsebéből történik, hanem a magyar emberek adójából"

- tette világossá, így szerinte joggal várják el, hogy a jobbikosokat és ellenzékieket ne hallgattassák el a helyi médiában.

Úgy véli, jobb lenne, ha a megfelelési kényszerből nyilatkozó megélhetési politikusok és szervezetek vezetői elgondolkodnának, mielőtt hűségesküt tennének bárkinek is.

"A kommunista rendszerben azt szerették volna, hogy egyfélék legyünk. Mi, a mai egységes nemzet tagjai sokszínűek vagyunk. Sok mindenben különbözünk, de egy valami örök: a piros, a fehér és a zöld, a Himnusz hallatán pedig tudjuk, hogy egy vérből valók vagyunk. Mondjunk nemet a bárhonnan érkező gyűlölködésre a magyar-magyar kapcsolatokban" - mondta.