Felismerni vélték a budapesti robbantót

Egy egykori bűnöző azt állítja: a rendőrség egyik fedett nyomozója mutatta be neki a robbantót.

„A fickó – akkor! – 23-25 év körüli lehetett, rövid, barna hajú, kb. 170 cm. magas, normál testalkatú. Bemutatkozáskor nem mondott nevet. Ami rögtön feltűnt: a „kölyök” arcberendezése és hozzá a hideg tekintete – mondta. – Rendkívül nyugodtan viselkedett, rezzenéstelen arccal beszélgetett, semmilyen érzelmet nem mutatott. Igazi pókerarc volt. A beszélgetés során fény derült arra, hogy szerb állampolgár, de kitűnően beszélt magyarul és jól ismerte Budapestet. Nagyon enyhe akcentust lehetett észrevenni a beszédében, talán nem is akcentus volt, hanem kicsit „ízesen” ejtette ki a szavakat. Márkás ruházatot viselt, a karján Rolex óra „virított”, látszott, hogy van pénze. Úgy vettem észre, hogy bizalmi kapcsolat volt a fedett nyomozó és a szerb között”

- számolt be a Privatkopo.hu forrása. Hozzátette:

„7-8 évvel később, 2009-2010-ben, véletlenül, egy budapesti bevásárlóközpontban futottam össze a szerb sráccal. Üdvözöltük egymást, váltottunk néhány mondatot, ha emlékeim nem csalnak, panaszkodott, hogy 'átb.szták a rendőrök', de konkrétum nem hangzott el a szájából.”

Elhagyhatták a kórházat a Teréz körúti robbantásban megsérült rendőrök

Azt írták, hogy a járőrök rehabilitációs kezelésen vesznek részt. Szeptember 24-én éjjel robbantottak a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton egy földszinti üzlethelyiségnél, két rendőr megsérült, egyikük életveszélyesen.A Központi Nyomozó Főügyészség előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt folytat eljárást.

Az állítólagos informátor azért nem jelentkezett előbb, mert a rendőrség által nyilvánosságra hozott első videofelvétel és fotó nagyon rossz minőségű volt, nem lehetett felismerni a robbantót.

„Úgy emlékszem, október 8-án vagy 9-én, hétvégén néztem meg azokat a jobb minőségű felvételeket, amelyeket a Központi Nyomozó Főügyészség tárt a nyilvánosság elé. Azonnal belém hasított az érzés: valahol találkoztam ezzel az emberrel. Néhány nap elteltével, az is 'beugrott', hol, milyen körülmények között”

- mesélte a Privatkopo.hu-nak az informátor.

Valencsik Ferenc, a portál főszerkesztője a PestiSrácok.hu megkeresésére elmondta: a nyomozó hatóság kérésére nem kíván több információt megosztani a nyilvánossággal, annyit ugyanakkor elárult, hogy ma reggel jóval több információt átadott a hatóságoknak, mint amit cikkükben közöltek. A PestiSrácok.hu más forrásból úgy tudja: a mai napon Valencsiket a Nemzeti Védelmi Szolgálat és az eljárást folytató Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai is – minden részletre kiterjedően – ki fogják hallgatni.