Másfél milliárdot kapott szállodafejlesztésre a NER-közeli befektető

Másfél milliárdot kapott szállodafejlesztésre a NER-közeli befektető

A 444.hu írta meg, hogy még fél éve sem alakult meg, de már másfél milliárd forint állami támogatást kapott a Badacsony Heritage Company Kft. (BHC) a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Kisfaludy-pályázatán.

Az augusztus végén bejegyzett cég egyik ügyvezetője Fellegi Áron, Fellegi Tamás egykori fejlesztési miniszter fia, a másik pedig Petneházy Dávid korábbi szabolcsi Fidelitas-elnök. Utóbbi édesapja, Petneházy Attila 2014-től 2018-ig fideszes országgyűlési képviselő volt, most magyar-magyar kulturális kapcsolatokért felelős miniszteri biztos. A tulajdonosok pedig Fellegiék családi cége, a Willard Partners Zrt., illetve nagyobb részben Petneházyék cége, a Promotheus Agency Bt. (november óta Prometheus Agency Bt.)

Azé a Balaton, aki teleépíti: az Orbán-kormány egykori fejlesztési minisztere 70 szobás hotelt épít Badacsonytomajon

Egy befektetői csoport 70 szobás, négycsillagos szálloda terveit mutatta be a badacsonytomaji polgármesteri hivatalban - erről a Fidesz országgyűlési képviselője, Fenyvesi Zoltán írt Facebook-oldalán még karácsonykor. A 24.hu szerint a bejelentés még a település önkormányzati képviselőit is meglepte, mivel nem kaptak meghívót és a prezentációról sem volt tudomásuk.

A másfél milliárd forintos támogatást badacsonytomaji szállodafejlesztésre kapták. Az összeg a Kisfaludy program honlapjára feltöltött, 2020-as ömlesztett támogatási listában található. Korábban Fenyvesi Zoltán szintén fideszes országgyűlési képviselő december 23-án posztolt arról, hogy „egy befektetői csoport 70 szobás, négy csillagos szálloda terveit mutatta be a badacsonytomaji polgármesteri hivatalban”. A 24.hu kérdésére elárulta, hogy a BHC tervezi a beruházást, már meg is vásárolta a Római úton álló egykori Volán-üdülő ingatlanát, ami évek óta üresen áll. 

A Kisfaludy-programból az utóbbi időben többek közt volt fideszes polgármesternek, mostani országgyűlési képviselőnek és fideszes képviselő ex-feleségének is jutott pénz.