Jobbik: Befulladt a fideszes megalomán beruházás a Fertő partján

Jobbik: Befulladt a fideszes megalomán beruházás a Fertő partján

Brenner Koloman a Fertő partjáról bejelentkezve közölte, a nagyberuházásnak csak károsultjai vannak.

Negyedik éve nem tudnak eljutni a strandra a soproniak és a turisták sem. Befulladt ez a fideszes megalomán beruházás

- fogalmazott Brenner Koloman a Fertő tó partján szombat délután tartott sajtótájékoztatóján. A Jobbik országgyűlési képviselője elmondta, a tó közelében elkezdett nagyberuházásnak csak károsultjai vannak, és elsősorban a cölöpházak tulajdonosait említette meg, akik nemhogy kártalanítást nem kaptak, de még a bontási költségeket is velük fizettetnék ki.

Elbontották a házát és még 20 millió forintos bontási költséget is kiszámláztak

Több mint 20 millió forintos bontási költségről kapott számlát az a család, amelynek a Fertő-tónál található cölöpházát ledózerolták...

A jobbikos parlamenti képviselő felhívta a figyelmet, hogy a Fertő természetes környezete szintén nagyon nagy vesztese ennek. Felidézte, hogy 2018 óta kíséri figyelemmel ezt a projektet, és már a kezdetektől látszódott, hogy ez egy át nem gondolt, szállodát és jachtkikötőt is magába foglaló gigaberuházás, amit már akkoriban is elutasítottak.

Brenner úgy véli, azzal, hogy most láthatóan leállították a folyamatot, egyértelművé vált, hogy nem készültek hatástanulmányok, és 

ez egy erőltetett, fideszes megalomán beruházás volt, amelynek semmi végeredménye a látványterveken kívül.

Az ellenzéki politikus leszögezte, szeretnének egy modernizált, de a 21. századi megfelelő, és főleg a helyi természethez és hagyományokhoz illő fejlesztést egy hatalmas szálloda helyett. Ennek érdekében a jobbikos képviselő egyeztetéseket kezdeményez.

FELDERÍTŐ - A területet széttúrták, a strandot bezárták és a beruházás is áll a Fertő-tónál

FELDERÍTŐ - A területet széttúrták, a strandot bezárták és a beruházás is áll a Fertő-tónál A soproni KDNP alelnökének engedélyével lehet továbbra is a Fertő-tó partjára kisétálni.