Fesztivál Szövetség: ha nincs enyhítés, a zenei fesztiválok 60 százaléka tönkremehet

Fesztivál Szövetség: ha nincs enyhítés, a zenei fesztiválok 60 százaléka tönkremehet

Mint ismert, nemrégiben a szervezők lemondták a VOLT és Balaton Sound fesztivált is.

Idén sem lesz Balaton Sound és VOLT, a fesztiválokat jövőre tolják

Noha a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter újságírói kérdésekre válaszolva elmondta, néhány héten belül jelentős enyhítések várhatóak, fesztiválok pedig nyártól lehetségesek, most kiderült, idén nyáron is Balaton Sound, illetve VOLT fesztivál nélkül maradunk. A csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter újságírói kérdésekre válaszolva elmondta: A harmadik hullám a legpesszimistább előrejelzések szerint március végén tetőzhet, utána radikális csökkenés jön.

"Az ellehetetlenülés számos rendezvény esetében a csődöt fogja jelenteni" - mondta Márta István, a Fesztivál Szövetség elnöke az ATV műsorában.

Kifejtette, többféle terv is van, ők nagyon szeretnének egy többfokozatú nyitást, de minden azon múlik, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ az adatrendszere alapján hogy dönt, és mennyire lazíthat ezen az állapoton.

A jelenlegi állás szerint a kisebb zenei fesztiválokat az időpontok csúsztatásával, a programok átszervezésével esetleg meg lehet rendezni, ugyanakkor hozzátette,

nagy fesztiválok esetén viszont elérkezett az a vörös vonal, amin túl már nem fog a jegyelővétel működni.

Márta az oltási igazolványokkal kapcsolatban elmondta, nem mindegy, milyen paraméterekben gondolkoznak a fesztiválok: ültetett vagy nem ültetett közönséggel és távolságtartással számolnak-e, illetve eleve el kell dönteniük, hogy ilyen igazolványra szükség van-e.

A jelenleg hatályos szabályok alapján a 18 éven aluliak oltási igazolvány hiányában nem mehetnek fesztiválozni, sőt a családok sem.

A Fesztivál Szövetség mindezek miatt úgy számol,

ha nincs oltás és ennek következtében enyhítés, a popzenei fesztiválok 60 százaléka tönkre fog menni.