Orbán cinkelt lapokkal játszik cigányügyben

A kormányfő miközben migráns-cigányokról beszél, a Fidesz megvásárolná a szavazataikat.

„Miskolcon az emberek tudják, hogy mi az a bevándorlás. Volt itt, amikor ebbe a városba a városon kívülről tömegesen bevándoroltak. Látták, mi lett belőle. (...) Ezek az emberek, akik ide bejöttek, Magyarország területéről jöttek be Miskolcra”

- jelentette ki a városi televíziónak a miniszterelnök.

A HVG kérdésére Váradi Gábort, a miskolci cigány kisebbségi önkormányzat vezetője reagált Orbán szavaira, melyeket vállalhatatlan uszításnak nevezett a cigányok ellen.

„Mélységesen fel vagyok háborodva, hogy Magyarország miniszterelnöke migránsnak nevezi, és ilyen módon stigmatizálja a magyar cigányságot. (...)  Minden a szavakkal kezdődik. Aztán ne legyünk meglepve, ha fizikai támadások, atrocitások is érik ez után a romákat”

– mondta Váradi. Hozzátette: várja, hogy a miniszterelnök kérjen bocsánatot.

Hogy Orbánék hogyan taktikáznak és játszanak cigányügyben, azt jól mutatja, hogy éppen szerdán osztottunk meg az Alfahíren egy videót, amelyen Szilárdi László, a sajószentpéteri cigány kisebbségi önkormányzat elnöke, a Lungo Drom politikusa egy helyi cigány férfit a Fidesz támogatására bíztat.

„Csak a Fidesz és Demeter Zoltán! A cigányok csak a Fideszre szavazzanak, ez a lényeg! (…) Vona Gábor az egy fasiszta, le akarja a cigányokat gyilkoltatni! (…) Április 8-án menjünk szavazni, Fidesz meg Demeter Zoltán, köszönjük szépen, így tovább"

- hangzik el a videóban.

Ez is bizonyítja, hogy ha szavazatokat kell vásárolni, akkor jól jönnek Orbán Viktor „rejtett erőforrásai”, meg akkor is, ha pillanatnyi politikai tőkéért riogatni kell velük, amúgy pedig évtizedek óta az összes kormány milliárdokat szórt el eredménytelen felzárkóztatási programokra.