A Fidesz megszavazza Völner mentelmi jogának felfüggesztését, de azért "Gyurcsány, Soros, Bajnai, Bige"

A Fidesz megszavazza Völner mentelmi jogának felfüggesztését, de azért "Gyurcsány, Soros, Bajnai, Bige"

Miután a legfőbb ügyész a mai napon kezdeményezte Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára mentelmi jogának felfüggesztését, a politikus pedig jelezte lemondását, nagy nehezen a Fidesz is előállt kedd késő délután egy közleménnyel.

A legfontosabb, hogy bejelentették,

a kormánypártok meg fogják szavazni Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését, mert tisztáznia kell magát az igazságszolgáltatás előtt és örömüket fejezték ki, hogy ezt ő maga is így érzi és azonnal lemondott.

Ezután azonban a nagyobbik kormánypárt begyújtotta az unalomig ismert szokásos kommunikációs rakétáit, és a válasz így folytatódott:

"A baloldalon hasonló esetben a nyomát sem látják annak, hogy készek lennének tisztázni a Városháza-botrányt vagy bármelyik másik korrupciós ügyüket. Karácsony Gergely hetek óta menekül, miközben "mára egyértelmű, hogy a Városházán maffia működik", és a baloldali pártok "jutalékos rendszerben árusítják ki a fővárosi ingatlanvagyont a Gyurcsány-Bajnai holdudvarnak".

Az is kiderült, hogy a baloldalt "Soros és idegen hatalmak pénzelik", a kijelölt miniszterelnök-jelöltjük pedig többek között "Bige László piszkos pénzén kampányol".

Érdekes egyébként, hogy a kormány kommunikációjában koránt sincs teljes összhang: Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ma a parlament folyosóján Tordai Bence, a Párbeszéd képviselőjének kérdésére azt mondta, Völner Pált egy nagyon rendes, kitűnő embernek ismerte meg, személyesen nehezen tudná elképzelni, hogy vele szemben ez megalapozott lenne, majd arról beszélt, hogy az ártatlanság vélelme mindenkit megillet.

Semjén azt is mondta, Völner ügye is azt bizonyítja, mint több fideszes képviselő esetében, hogy nincs kettős mérce, az ügyészség működik, Polt Péter teszi a dolgát. "Ha valakivel kapcsolatban bűncselekmény gyanúja merül fel, akkor mindegy, hogy kormánypárti vagy ellenzéki, a törvény betűje szerint mindenkivel szemben el kell járni" - fogalmazott.

A hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekményekkel gyanúsított, azóta már lemondott fideszes országgyűlési képviselő botránya miatt sajtótájékoztatót tartott az egyesült ellenzék szerdán délután a budapesti Kossuth téren.

Völner-ügy: az ellenzéki szövetség szerint Varga Juditnak is le kell mondania

Sajtótájékoztatót tartott az egyesült ellenzék szerdán délután a budapesti Kossuth téren. A téma természetesen a hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekményekkel gyanúsított, azóta már lemondott fideszes országgyűlési képviselő Völner Pál botránya volt.

Ez történt eddig Völner-ügyben

Mint arról beszámoltunk, kedd délelőtt közleményt adott ki a Legfőbb Ügyészség, hogy hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

A kormánypárti honatya abban az ügyben érintett, ami miatt korábban letartóztatták a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét.

Az ügyészség szerint Völner a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott.

A botrány kirobbanása után nem sokkal aztán Völner közleményt adott ki, amelyben azt állítja, bár nem követett el bűncselekményt, vállalja az ügy politikai következményeit és a mai nappal lemond államtitkári posztjáról.

A Jobbik erre válaszul közölte, Völner Pál lemondásával nem úszhatják meg Orbánék, helyettesét követve Varga Juditnak is haladéktalanul vennie kellene a kabátját, és távoznia posztjáról. 

A magyar néppárt szerint különösen vérlázító, hogy a kenőpénzt Völner a gyanú szerint azoktól a végrehajtóktól kapta, akiknek a ténykedése folytán családok tízezrei kerültek az utcára a Fidesz-kormányzás több mint egy évtizedében.

Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje közösségi oldalán arról írt, az Igazságügyi Minisztériumból irányítják a korrupciót, ráadásul annak a vezetőnek a kezében futnak össze a szálak, aki a Pegasus-kémszoftver bevetéséről dönt.

Nálunk tehát az állam nem a bűnözőket figyeli titkosszolgálati eszközökkel, hanem egy bűnöző figyel meg tisztességes állampolgárokat, újságírókat, vállalkozókat.

Völner egyébként 2019-ben a Hír TV egyik műsorában arról beszélt, hogy a keresztény hit meghatározza a mindennapjait.