Aksigyárak: a Fidesz nem megy el a jövő heti rendkívüli parlamenti ülésre

Aksigyárak: a Fidesz nem megy el a jövő heti rendkívüli parlamenti ülésre

Bár Kövér László házelnök összehívta február 20-ra, hétfőre a rendkívüli parlamenti ülést, információink szerint azon nem jelennek meg a kormánypártok képviselői.

A mai napon ülésezett a Házbizottság, és bár Kövér László házelnök összehívta február 20-ra, hétfőre a rendkívüli parlamenti ülést, információink szerint azon nem jelennek meg a kormánypártok képviselői, és ezt a Házbizottságon jelezték is. Ha ez így történik, nem lesz határozatképes az ülés, érdemi vita sem alakulhat ki az akkumulátoriparral kapcsolatban. 

Emlékezetes, sem a kormánytagjai, sem pedig a Fidesz-KDNP képviselői nem mentek a keddi szakbizottsági ülésre sem, pedig azon részt vett Kaderják Péter, a Magyar Akkumulátor Szövetség ügyvezetője is. 

Hogy napirend előtt kérdezhetik-e az ellenzéki képviselők a kormányt, az attól függ, hogy az Orbán-kormány tagjai megjelennek-e a munkahelyükön. Amennyiben nem jönnek el, a levezető elnöknek csak annyi dolga lesz, hogy megállapítsa a jelenléti létszámot. 

A hétfői napirenden több ellenzéki javaslat is szerepel:

  • Az akkumulátorgyártással foglalkozó üzemek és létesítmények létesítéséről szóló döntésekben való társadalmi részvételről
  • Az önkormányzat építési hatósági jogkörének visszaállításához szükséges szabályok módosításáról
  • A munkavállalók védelme érdekében a kormányzat által kötött stratégai partnerségi megállapodások felülvizsgálatáról.

Az ülés délután négykor kezdődik.