Földi István: „Kovács Sándor a szatmárvidéki vámpír”

Földi István: „Kovács Sándor a szatmárvidéki vámpír”

A napokban megjelent a sajtóban, hogy az elmúlt években 3,1 milliárd forintot kapott Kovács Sándor, a Fidesz itteni képviselője. A helyzet az, hogy Kovács Sándor ebből az uniós, illetve költségvetési pénzből nem a szabolcsi embereket, vállalkozásokat segítette, hanem kitömte magát és családját a közpénzzel, látszatberuházásokat végzett, miközben amit csak lehetett megszerzett, vagy kijátszott magának

- reagált Földi István, az Egységben Magyarországért közös ellenzéki képviselőjelöltje az Alfahír cikkére.

Lapunk arról számolt be, hogy a Kovács Sándorhoz köthető „Jót s Jól” a Szatmári Kistérségben Egyesület 3,1 milliárd forint európai uniós és kormányzati támogatást kapott az elmúlt nyolc év során, ez pedig naponta körülbelül 1-1 millió forintot jelent.

"Szatmári csoda": az elmúlt 8 évben napi 1-1 milliót kaptak a fideszes Kovács Sándor családi érdekeltségei

Alsó hangon 3,1 milliárd forint európai uniós és kormányzati támogatást kaptak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kovács család érdekeltségei az elmúlt nyolc év során, ez pedig naponta körülbelül 1-1 millió forintot jelent - derül ki a kormánypárti famíliához tartozó "Jót s Jól" a Szatmári Kistérségben Egyesület éves beszámolóiból.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 5.. számú választókerületének jobbikos jelöltje szerint Kovács Sándor például öt szekeret vett 16 és fél millióért, tyúkólra 3,5 milliót költött a Jót, s jól Egyesületnek, amit jelenleg Kovács felesége vezet.

Ezek után Kovács Sándornak még a lábát sem kellene kitenni, mert kiderült, hogy nyolc éve szívja a Szatmár vidéki emberek vérét. Ő a szatmárvidéki vámpír, aki a mi zsírunkon hizlalta fel magát és a pénztárcáját.

Földi István hangsúlyozta, a szerinte korrupciógyanús ügyletek miatt Kovács Sándort először a választók vonják felelősségre április 3-án.

 {block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Földi István az ukrán és a román határ közelében fekvő Mátészalkán él. Az ukrán-orosz háború kapcsán elmondta, mindenki a háborúról beszél, de senki nem tudja mi várható.

Egyébként nincs pánikhangulat, de a kormánytól több információt várunk, hogy mire lehet számítani itt a határ mentén élőknek. Az itt élők felfoghatatlannak tartják, hogy mi megy most a világban, az viszont biztos, hogy számíthatunk menekültekre

- mondta az Alfahír érdeklődésére Földi István, az Egységben Magyarországért közös jelöltje.

Az Ukrajnából érkező menekültek Magyarországon is benyújthatják menedékkérelmüket

A csütörtök este megjelent Magyar Közlöny megkönnyíti a háború által sújtott Ukrajnából menekülők menedékkérelmének benyújtását. Az este 10 óra óta hatályos kormányrendelet a menekültügyi eljárás szabályait úgy módosítja, hogy a vonatkozó törvény 84. alcímét nem kell alkalmazni, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy