Fotókon és videón a Teréz körúti robbantó!

Nyilvánosságra hozta a rendőrség azokat a felvételeket, amelyeken a Teréz körúton elkövetett robbantásos támadás elkövetője látható.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen. Az ismeretlen férfi körülbelül 170 centiméter magas, 20-25 év körüli, aki az elkövetéskor világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmernadrágot és fehér sportcipőt viselt. Az országos rendőrfőkapitány a nyomravezetőnek nettó 10 millió forint díjat tűzött ki.

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Kontrát Károly hétfőn az Országgyűlésben egy napirend előtti felszólalásra válaszolva közölte: még a nap folyamán nyilvánosságra hozza a rendőrség azt a videofelvételt, amelyen látható a szombati esti Teréz körúti robbantás elkövetője.

Nyilvánosságra hozzák a feltételezett robbantóról készült felvételeket

Döbbenetes eseménynek nevezte mai parlamenti felszólalásában Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a szombati nagykörúti robbantást. Közölte: megkísérelték kivégezni a két rendőrjárőrt, ezzel pedig a magyar emberek biztonságát és a magyar embereket érte támadás. Kontrát Károly államtitkár válaszában elmondta, hamarosan nyilvánosságra hozzák a feltételezett elkövetőt ábrázoló kamerafelvételeket.

Kontrát Károly elmondta, a nyomozást nagyban segítheti az egyik utcai kamera által készített felvétel. Azt kérik az emberektől, hogy segítsenek az elkövető mielőbbi elfogásában - tette hozzá. A rendőrség nagy erőkkel nyomoz az ügyben, 145 kamerafelvételt foglaltak le eddig.

"Ki akarták végezni a rendőreimet" - a rendőrök voltak a robbantás célpontjai

Amit eddig tudtunkszombat éjjel nagy erejű robbanás rázta meg a Teréz körút - Király utca sarkáta robbanásban két rendőr súlyosan megsérült, az egyik bulvárlap szerint az egyik járőr, egy 23 éves rendőrnő életveszélyes sérüléseket szenvedetta rendőrség emberölés kísérlete miatt nyomoza környéket hermetikusan lezárták, a rendőrök egész nap helyszínelteka mostani sajtótájékoztatóig hivatalosan semmit sem tudni a robbanás okáról, elkövetőkről, indítékról.természetesen azonnal elkezdődtek a találgat

A rendőrség vasárnap este tartott sajtótájékoztatóján Papp Károly, az országos rendőrfőkapitány az egész magyar rendőrség elleni támadásnak nevezte a robbantást. "A rendőreimet ki akarták végezni" – jelentette ki.

Nincs szó dzsihadista motivációról

A jelenlegi információk alapján az ideológiai, különösen a dzsihadista motiváció nem valószínűsíthető a fővárosi Teréz körúton szombaton történt robbantással kapcsolatban - tájékoztatta Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke hétfőn Budapesten az MTI-t. Mirkóczki Ádám szerint "kész csoda", hogy nem történt haláleset.

Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke hétfőn arról tájékoztatta a sajtót, hogy a jelenlegi információk alapján az ideológiai, különösen a dzsihadista motiváció nem valószínűsíthető. Mirkóczki Ádám, a bizottság jobbikos tagja szerint „kész csoda”, hogy nem történt haláleset. Az Alfahír kérdésére elmondta, hogy a rendelkezésre álló információk szerint "profi akcióról" lehet szó.