Megválasztották Le Pen utódját a francia Nemzeti Tömörülés elnöki posztjára

Megválasztották Le Pen utódját a francia Nemzeti Tömörülés elnöki posztjára

Jordan Bardellát választotta meg új elnökének a szélsőjobboldali pártnak tartott formáció.

Jordan Bardellát választotta meg új elnökének a szélsőjobboldali pártnak tartott, francia szuverenista jobboldali Nemzeti Tömörülés szombati kongresszusán.

Az MTI beszámolója alapján a szavazás eredményét a leköszönő elnök, Marine Le Pen jelentette be, aki az ellenzéki párt nemzetgyűlési frakcióvezetőjeként folytatja tovább a politizálást.

A pártvezetővé vált politikus a Twitteren is köszönetet mondott elődjének:

A 27 éves európai parlamenti képviselőnek a gyakorlatban már egy évvel ezelőtt átadta a párt vezetését Marine Le Pen, amikor megkezdte a felkészülést a 2022. áprilisi elnökválasztásra, amelyen végül második helyen végzett.

Bardella az első olyan elnök az 1972-ben, Jean-Marie Le Pen által alapított párt élén, aki nem tagja a Le Pen családnak.

A 40 ezer párttag 84,84 százaléka szavazott rá, míg kihívója, Louis Alliot, a déli Perpignan polgármestere, Marine Le Pen korábbi élettársa a voksok 15,16 százalékát szerezte meg.

Megérte a magyar állam 10 millió eurós hitele: Orbán új barátja, Le Pen frakciót alakíthat

Az Alfahír is beszámolt arról, hogy Marine Le Pen elnöki kampányára egy magyar banktól kapott 10,6 millió eurós hitelt, amiről aztán kiderült, hogy a Mészáros Lőrinchez köthető MKB volt a segítő magyarországi intézmény.