A benzinkutasok szerint kivitelezhetetlen a kormány döntése

A benzinkutasok szerint kivitelezhetetlen a kormány döntése

Kivitelezhetetlennek tartják a benzinkutasok a kormány döntését, hogy csak magyar rendszámú autókba lehessen ársapkás üzemanyagot tankolni - mondta a HVG-nek Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetsége elnöke.

A csütörtöki Kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely, hogy csak a magyar rendszámú autók tankolhatnak a hatósági áras benzinből péntektől. Egri Gábor erről azt mondta, hogy a tankoláskor előbb leveszik a pisztolyt az autósok, majd tankolnak és csak utána mennek fizetni, így amennyiben a hatósági áras benzinből tankolnak, de mégsem magyar a rendszám, utólag már semmit nem tudnak tenni. 

Az FBSZ elnöke szerint az sem megoldás, hogy egy kútfejen kétféle árazást alkalmazzanak, mivel ez fogyasztóvédelmi kérdéseket vet fel, hiszen a vevőket tájékoztatni kell az adott kúton tankolható benzin áráról.

A HVG arról is kérdezte Egri Gábort, hogy ennek függvényében mire számít a nyáron, erre ő úgy válaszolt, hogy sorbanállásra és áruhiányra. Emlékeztetett, hogy a Mol a vele frissen szerződött kutak rendelési igényeinek csak 60 százalékát igazolja vissza, vagyis csak annyit tud szállítani, ez pedig számos kútnál hiányhoz fog vezetni.