Gaudi-Nagy Tamás: A rendőrök hatalmas önuralommal jártak el

És még oszlathattak is volna. Megszólalt végre a Jogvédő!

Gaudi-Nagy Tamás szerint a rendőrség "feloszlathatta volna a tegnapi Kossuth téri tüntetést, mivel a nem bejelentett demonstráció egy idő után átcsapott erőszakba" - mindezt a közpénzből fenntartott fideszes Hírtv-ben találta mondani az egykor jogvédőként elismert ügyvéd.

"Az ember ugye általában a rendőrséget kritizálja a tevékenységéért, ezt meg is tettük és meg is tesszük, viszont 2006 és 2010 közötti gyakorlattal ellentétben a rendőrség tűrésküszöbe finoman fogalmazva nagyon tág volt, hiszen látható volt, hogy több alkalommal és több helyen összehangolt és tartós erőszakcselekmények történtek a tüntetők részéről, amelyek feloszlatási okok"

- mondta a rendőri jogok legújabb szakértője.

Mint ismert, Volner János pár órával ezelőtt már belefújta a verbális rendőrgázt a fideszes rabszolgatörvény ellen tüntetők arcába:

Volner átszakította a pöcegödör alját: erőszakkal fenyegeti a rabszolgatörvény ellen tüntető "férgeket" és "majmokat"

Volner János pénteki Facebook bejegyzésében férgeknek, majmoknak és patkányoknak nevezi a rabszolgatörvény ellen tiltakozókat. A mandátumtolvaj politikus néhány szélsőséges, és a tömegben is azonnal elutasításra találó kijelentéseire alapozva azt hazudja, hogy a tüntetők „ki akarják hozni a Szent Koronát" az Országházból. Volner végül megfenyegeti a tiltakozókat, hogy

Ha itt még nem forogna a bűzös kipárolgástól a kedves olvasó gyomra, szerencsére Gaudi-Nagy Tamás jogvédő itt még nem hagyta abba:

"Tehát nyugodtan ki lehet mondani, hogy a Kossuth téri tüntetés és annak egyes szakaszai lényegében bűncseleményt megvalósító magatartás, erőszakcselekmények megvalósítása okán feloszlathatóak lettek volna."

Nyilván érzi a jogvédő, hogy ezt azért meg is kell magyarázni, úgyhogy a Fidesz örök toposzát előrángatva azt mondta:

"A Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai időszakban tucatjával oszlattak fel sokkal enyhébb jogsértések vagy nem létező jogsértések esetén tüntetéseket, tehát ma a rendőrség eljárásmódja finoman szólva zongorázhatóan mérföldléptékű különbséget mutat a gyalázatos önkényuralmi időszakhoz képest, amikor nemcsak, hogy oszlatás volt, hanem utána olyan erőszak-cselekmények valósultak meg a rendőrség részéről, amely állami terrorizmus kategóriájába tartozik. Tömeges, brutális verések, kínzások, majd koncepciós eljárások tucatjai. Ehhez képest a tegnapi eseménysorozat kapcsán rendőrök sérültek meg ha jól tudom, azt is láthattuk, hogy hatalmas önuralommal járnak el az őket láthatóan folyamatosan akcióra provokáló tüntetők részéről"

Most hogy megtudtuk, hogy a rendőrök hatalmas önuralommal tűrték el az őket láthatóan folyamatosan akcióra provokáló tüntetők jogsértéseit, álljon itt két kisebb hír, amelyek talán még egy jogvédőt is érdekelni fognak:

"A fal felé fordítottak, ekkor jött a könnygáz, amit a tagtársaim és a frakciótagok kaptak, amikor utánam jöttek"

"A déli oldalon egy rendőrsorfal zárta el az utat, én és még néhányan úgy döntöttünk, hogy megkerüljük őket, ám ezt úgy tíz-tizenöt lelkes fiatal mögöttünk nem így gondolta, és kvázi maguk előtt tolva nekitoltak a rendőröknek.

Ha ez nem lenne elég, egy 21 éves fiút meg is vertek és fenyegetéssel próbálták hallgatásra bírni az önuralommal bíró rendőrök:

"Nem láttál semmit, és erről egy szót sem!" Megvertek és fenyegetéssel akartak hallgatásra bírni egy 21 éves diákot a zsaruk

A fiút a portálon M-ként emlegetik, 21 éves diák. Azt mondja, a Körúton csatlakozott az akkor már fogyatkozó tömeghez. Amikor leprakolt mellette egy rendőrautó, gördeszkájával leverte a visszapillantó tükrét. A zsaruk rövid kergetőzés után elkapták és megbilincselték. Eddig semmi rendkívüli nincs a történetben, hiszen rongálást követett el, aminek ilyen tüntetéseken ez szokott lenni a következménye.

Gaudi-Nagy Tamásnak egyetlen egy szava sem volt a műsorban a rabszolgatörvényről és a bíróságok bedarálásáról.