Gulyás elismerte: a reptérvásárlás az adóbevételek elmaradása miatt nehézségeket jelenthet

Gulyás elismerte: a reptérvásárlás az adóbevételek elmaradása miatt nehézségeket jelenthet

Ukrán gabona, uniós pénzek, egyszámjegyű infláció. A szokásos témákon kívül a szerdai kormányinfó nagy bejelentése az volt, hogy feloldják a lakossági napelemek betáplálási stopját. Érdemi segítségről azonban nem volt szó. A Jobbik-Konzervatívok szerint Orbánék oroszbarát, korrupt politikája miatt a tisztességes magyarok az uniós források jelentős részéhez továbbra sem jutnak hozzá.

Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szerda késő este számoltak be a legfrissebb döntésekről. A kormányinfón Gulyás közölte, hogy a kormány tárgyalt az új "városi" csokról, mely demográfiai célokat fog szolgálni.

Lassan lejár az ukrán gabonára vonatkozó behozatali tilalom, így ha ezt a határidőt az Európai Bizottság nem hosszabbítja meg, akkor nemzeti hatáskörben vezetnek be intézkedéseket, mondta a kancelláriaminiszter.

A mindig visszatérő kérdésre, miszerint mikor jöhetnek uniós pénzek Magyarországra, Gulyás Gergely azt mondta: novemberben meg kellene születnie ennek a döntésnek.

Gulyás az inflációval kapcsolatban elmondta, novemberben csökkenhet egyszámjegyűre.

Kitért arra is, szeptemberben megszülethet a kormány döntése a nyugdíjkorrekcióról.

Gulyás Gergely bejelentette:

Január 1-től az ország csaknem teljes területén, 7-8 százaléknyi részt kivéve feloldják a lakossági napelemek betáplálási stopját. A jövő évtől érvényes bruttó elszámolásról szólva azt mondta, kb. 13 forintot kapnak majd 2024-től a háztartási napelem tulajdonosok a bruttó elszámolás keretében a hálózatba betáplált villamosenergiáért.

Azt remélik, a döntésük következtében nem lesz kötelezettségszegési eljárás hazánkkal szemben.

A reptérvásárlásról a miniszter azt mondta:

Ez nem növeli a hiányt, a reptér megvásárlása nem növelheti a hiányt, az államadósságot növelheti.

Az adóbevételek elmaradása jelenthet nehézségeket - tette hozzá Gulyás.

Jobbik-Konzervatívok: a szokásos kormánypárti hazugságoktól, ígéretektől, látszatintézkedésektől, a felelősség hárításától továbbra sem lesz változás

"Bár mára rendkívüli bejelentést harangoztak be Gulyás Gergelyék, a mai Kormányinfón sem történt semmi rendkívüli. Ez pedig rossz hír a magyar családok számára, hiszen a szokásos kormánypárti hazugságoktól, ígéretektől, látszatintézkedésektől, a felelősség hárításától továbbra sem lesz változás: nem lesz megfizethető az üzemanyag, az élelmiszer, ahogyan a magyarok bére sem zárkózik fel a nyugati átlaghoz, de még a régiós szinthez sem" - írta sajtóközleményében a konzervatív párt.

A helyzet pedig még ennél is rosszabb lehet, hiszen a Fidesz épp migránsmunkások százezreit toborozza és telepíti hazánkba, letörve a béreket, lecserélve a magyar munkaerőt, megbontva hazánk kulturális egységét. Ráadásul Orbánék oroszbarát, korrupt politikája miatt a tisztességes magyarok az uniós források jelentős részéhez továbbra sem jutnak hozzá

- emelték ki.

"Mi, Jobbik-Konzervatívok azt mondjuk, hogy a változáshoz nem hataloméhes, hanem a magyar nemzeti érdekeket szem előtt tartó, felelős kormányra van szükség! Ázsiai migránsmunkások betelepítése helyett pedig arra, hogy végre normális bért kapjanak a magyar munkavállalók! Ezért kell harcolni, és konzervatív közösségünk ezért is küzd, mert számunkra valóban a magyar munkavállalók, a magyar családok az elsők!" - zárták közleményüket.

(Címlapkép: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. szeptember 13-án. MTI/Balogh Zoltán)