Összehívhatják a Nemzetbiztonsági Bizottságot a Gyárfás-ügy miatt

Legkorábban februárban ülhet össze a bizottság.

Mirkóczki a bizottságot azért szeretné összehívni, mert az utóbbi napokban számos olyan újabb hangfelvétel került elő, amelyben a politikai szál is megtalálható. Ez pedig mindenképp felvetheti a nemzetbiztonsági kockázat gyanúját.

A gyanú szerint Gyárfás Tamás 21 évvel ezelőtt bujtotta fel Portik Tamást arra, hogy ölesse meg Fenyő János vállalkozót. Portikot azzal gyanúsították meg, hogy ő bízta meg Jozef Rohácot a gyilkossággal. Rohác emiatt és az Aranykéz utcai robbantásért jogerősen életfogytiglani fegyházat kapott.

A napokban ugyanakkor ismét felszínre került az ügy, miután a nyomozók a Farkasréti temetőben több olyan hangfelvételt is találtak, amelyeket Portik rögzített.

A Farkasréti temetőben lehettek elrejtve Portik és Gyárfás hangfelvételei

A Magyar Idők kormányzati forrásokból úgy értesült, hogy a Farkasréti temető egyik síremlékében találták meg a nyomozók azokat a kiváló minőségű és teljes hangfelvételeket, amiken a Portik Tamás és Gyárfás Tamás között évek során lezajlott beszélgetések hallhatók. Úgy tudni, hogy ezek ahhoz a „kisteherautónyi" hanganyaghoz tartoznak, amit a több alvilági leszámolásban érintett Portik 20 év alatt titokban rögzített a saját biztosításuk érdekében.

Nagy Béla Ádám