Gyárfás Tamás nem akar az úszó szövetség elnöke lenni

Nem tudja, melyik tagszervezet jelölte őt, azonban nem vállalja az elnökjelöltséget.

A MÚSZ-t 23 éven keresztül irányító sportvezető az MTI érdeklődésére hétfőn elmondta, nem tudja, melyik tagszervezet jelölte őt, azonban nem vállalja az elnökjelöltséget, ugyanis azok az okok, amelyek miatt november 30-án lemondott posztjáról, továbbra is fennállnak.

A szövetség korábbi információi szerint az 1980-ban olimpiai aranyérmes Wladár Sándor jelölt még a posztra. A MÚSZ hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy szerdán hozza nyilvánosságra a jelöltek nevét.

Potyognak ki a csontvázak az úszószövetség szekrényéből

Lapunk birtokába jutott információk szerint Bienerth Gusztáv 4 éves szerződést kötött az Arena céggel, ezt hajlamos volt töblettámogatásként beállítani.Ezzel szemben az úszószövetség a létező alapszerződés mellett évi 50 millió Ft+áfa értékben kapott támogatást. Ennek keretében az Arena biztosította a Jövő Bajnokai program résztvevőinek a sárga sportfelszereléseket.

A MÚSZ éléről a tagok szeptember 1-jén hívták vissza Bienerth Gusztáv elnököt, aki hét hónapig irányította a szervezetet. A közgyűlést azért kellett összehívni, mert a hazai rendezésű világbajnokságot követően a sorozatos lemondások után működésképtelenné vált az elnökség.