Gyermekvédelmi tüntetés: Ne fordítsd el a fejed, amikor bántják a védtelent!

Gyermekvédelmi tüntetés: Ne fordítsd el a fejed, amikor bántják a védtelent!

A kegyelmi botrány miatt szervezett "Odakint most szörnyek járnak" névre keresztelt tüntetés kiállás az áldozatokért, a gyerekekért és az egészséges társadalomért. Hősök tere, ma este 6 – ott a helyed!

Az elmúlt hetek eseményei gyakorlatilag lavinát indítottak el a közéletben: Orbán Viktor mosakszik, Novák Katalin lemond, Varga Judit távozik a közéletből, Balog Zoltán püspöki tisztsége egy hajszálon függ. Mindezt a Novákot bábuként mozgató rendszernek köszönhetjük, ami ismét megmutatta valódi arcát.

A pártállam a pápalátogatás ürügyén szabadon engedett egy embert, aki aktív segítője volt egy gyermekbántalmazó erőszaktevőnek.

Jóérzésű ember nem mehet el szó nélkül e mellett. Jogos a felháborodás, mert az ügy azzal nincs lezárva, hogy két embert eltávolítanak a kényelmes kis posztjáról. Csak a véletlenen múlt, hogy a kegyelmi döntés kitudódott – hány ilyen ügy lehet még, amiről hallgatnak?

Odakint most szörnyek járnak

Február 16-án, pénteken 18 órakkor kezdődik a gyermekvédelmi tüntetés, amelyet olyan híres tartalomgyártók és influenszerek hoztak össze, mint Pottyondy Edina, Azahriah, Gulyás Márton, Osváth Zsolt. A Nemakarokbeleszólni, a Jólvanezígy és a Fókuszcsoport is benne van a szervezésben a kezdetektől.

„Ami történt, az túlmutat a volt köztársasági elnök és a volt igazságügyi miniszter személyén és felelősségén. A legkiszolgáltatottabb, tragikus sorsú gyermekeket hagyta cserben az állam, amikor egy bántalmazó intézményigazgatóra bízta őket. A cserbenhagyás után most el is árulták az áldozatokat. A dühünket, a fájdalmunkat, az együttérzésünket szeretnénk ezúton is kifejezni”

írják közös nyilatkozatukban. A szervezők oldalaktól függetlenül fontosnak tartják, hogy civil emberként felemeljék hangjukat „az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében.” Külön kérésük, hogy a demonstrációra senki se vigyen pártzászlót, és hogy a tüntetők tartsák távol magukat a Hősök teréhez közel eső Lendvai utca sarkán álló Fidesz-székháztól. Nem szeretnék, ha a tüntetésnek rendszerellenes felhangja lenne, ugyanakkor ez nem zárható ki teljesen, hiszen a rendszer volt az, ami ezt a szégyenteljes helyzet megteremtette.

„Elegünk van” – már mintegy 48 ezer ember válaszolt a felhívásra

Egészen biztos, hogy nem egy aprócska tüntetést fogunk látni. Sok emberre számítanak, legalábbis erre enged következtetni a BKK közleménye: lezárják a Hősök terét, a Kós Károly sétányt és az Állatkerti körutat 18 órától, de az is elképzelhető, hogy szakaszosan la Dózsa György és az Andrássy utat is.

Ne legyél közönyös! Találkozzunk február 16-án, pénteken 18:00-kor a Hősök terén!

Gyülekező 17:30-tól a Hősök terén.

(Címlapkép: Pixabay)