Gyöngyösi Márton: A Jobbik húsz év után is 1956 szellemében küzd Magyarország szabadságáért

Gyöngyösi Márton: A Jobbik húsz év után is 1956 szellemében küzd Magyarország szabadságáért

A konzervatív, ellenzéki párt szombati kongresszusán a pártelnök hangsúlyozta: a jövő évi EP-választás és az önkormányzati választás történelmi jelentőségű lesz.

A Jobbik-Konzervatívok 20 éves fennállása óta következetesen ugyanazt képviseli: egy következetesen jobboldali, keresztény értékrenden alapuló politikát – jelentette ki Gyöngyösi Márton elnök a párt jubileumi kongresszusán elmondott beszédében.

Mi nem liberálisból lettünk konzervatívok, nem kommunistából lettünk demokraták, és az európai értékeinket sem valami lila ködként képzeljük el.

Hangsúlyozta: A Jobbik kezdettől fogva jobboldali, konzervatív, keresztény értékrendet követő és nemzetben gondolkodó magyar emberek közössége volt, és ebben rejlik az ereje. A párt sokat változott ez alatt a húsz év alatt, de a célja ugyanaz maradt, ami 2003 októberében volt: a Fidesz álnemzeti, és álkeresztény lózungjai helyett valódi, értékelvű politikát képviselni a jobboldalon.

„A Jobbik-Konzervatívok feladata és küldetése egy cseppet sem fakult meg az évtizedek során. Mi nem az a párt vagyunk, amelyiknek annyi a feladata, hogy néhány belterjes baráti társaságot elszórakoztasson, vagy hogy kiszolgáltatott embereket riogasson” – mutatott rá a pártelnök. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: a Jobbik soha nem fogja megtagadni 1956 szellemét, és ebben a szellemben fognak küzdeni Magyarország szabadságáért, illetve nemzetünk jólétéért, annak elnyomása és kizsákmányolása ellen.

A pártelnök szerint ez most különösen fontos, mivel a kormány kritikus helyzetbe kormányozta Magyarországot. Rámutatott: a Fidesz célja az, hogy szembefordulva Szent István királyunk akaratával, királyaink, és nemzeti hősök sorával, szembeköpve 1956 szellemét, hazánkat a nyugati világból kiszakítsa, és a keleti despoták világába vezesse át.

Orbán minden megszólalásával azt készíti elő, hogy Magyarországot kivezethesse az Európai Unióból, és aztán orosz és kínai segítséggel egy valódi egypárti diktatúrát építsen ki.

Gyöngyösi Márton kiemelte: a kormány más területeken is rosszul teljesít, a Fidesz politikájának a következménye a rekorder infláció, az élelmiszerek drágulása, a kommunista ársapkák miatti áruhiány.

Kiemelte: ennél sokkal gyalázatosabb Orbánnak az a terve, hogy a magyarokat olcsó ázsiai bérrabszolgákra cserélje le. Szerinte ez egy példátlan árulás a magyar történelemben: jöhetett akármilyen elmebeteg diktatúra, akármilyen, a lakosságot terrorizáló rezsim, és megszállás, azok a megszállók, és azok a diktátorok a magyar emberek fölött akartak uralkodni. Orbánéknak mindegy, hogy kik fölött uralkodnak, ezért a szabadságszerető magyarok helyett könnyen irányítható idegeneket telepítenek be az országba – tette hozzá.

Miután évekig mást sem hallottunk, mint migránsozást, meg a nemzeti büszkeség védelmét, most új jelszó van: a magyar ember elmehet, az ázsiai ember meg bejöhet a helyére. Ezt bizony úgy hívják, hogy nemzethalál!

A Jobbik-Konzervatívok nem hagyja, hogy Orbánék véghez vigyék ezt a tervet, mert akkor nem lesz többé Magyarország, csak egy kizsákmányolt, elszegényedett ország, kínai akkumulátorgyárak által megmérgezett földekkel és vizekkel, és ki tudja honnan idehívott, éhbérért robotoltatott szerencsétlen migránsmunkásokkal. Gyöngyösi Márton ezzel kapcsolatban megemlítette a párt sikerét, amikor elérték, hogy a kormány visszavonja a vendégmunkások betelepítését és foglalkoztatását megkönnyítő törvényét. Megjegyezte: Orbán ma már nem hogy nem plakátolja tele az országot magyarul azzal, hogy ki nem veheti el a magyarok munkáját, hanem maga hívja be az ázsiai migránsmunkásokat az országba.

A Jobbik-Konzervatívok lehet Magyarország esélye a megmenekülésre, de ehhez jól kell szerepelnie a jövő évi sorsdöntő választásokon

A Európai Parlamenti választáson dől el, hogy hazánk Európa része marad-e, vagy tovább távolodik kelet felé. Az önkormányzati választás pedig azt fogja meghatározni, hogy helyben is a Fidesz fog-e uralkodni az emberek sorsán.

„Az önkormányzati választás döntő lesz abban, hogy folytatódik-e a fideszes kiskirályok uralkodása a magyar vidék felett, sőt, hogy esetleg a nagyvárosokra is kiterjesztik-e rémuralmukat. A magyar falvakban már tudják, mit jelent teljes alávetettségben élni, már látják milyen az, amikor a helyi fideszes hatalom beférkőzik mindenki magánéletébe, és még a gondolatait is ellenőrizni akarja” – hangsúlyozta Gyöngyösi Márton.

A pártelnök rámutatott: a Jobbik-Konzervatívok feladata ezt megakadályozni, és a párt közösségében rejlik az az erő, ami a megoldást jelentheti.

„Minél több, a valódi polgári, jobboldali szellemet képviselő társaság, egyesület működik az országban, annál közelebb vagyunk ennek a rezsimnek a végéhez, és annál közelebb vagyunk Európához” – mondta.

A párt előtt álló kihívásokkal kapcsolatban arra kérte a tagságot, hogy erős hittel, akarattal küzdjenek a közös célokért, a magyar emberekért és hazánkért. Kiemelte: a győzelem kulcsa a kemény munka és a töretlen akarat.

Ne feledjétek, hogy feladatotok van, és ne riasszon meg benneteket az, hogy a Fidesz mivel jön szembe, hiszen mi, a Jobbik-Konzervatívok 1956 forradalmárainak az örökösei vagyunk!

Gyöngyösi Márton ezzel kapcsolatban emlékeztetett, hogy a Jobbik húsz évvel ezelőtti alakulásakor az ’56-os hős, Pongrátz Gergely átadott nekik egy lyukas zászlót, ami ennyi idő után is a párt értékrendjének szimbóluma.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)