Gyöngyösi Márton: Nem támogatunk olyan szabályozást, amely az élelmiszerárak növekedéséhez vezet!

Gyöngyösi Márton: Nem támogatunk olyan szabályozást, amely az élelmiszerárak növekedéséhez vezet!

A Jobbik-Konzervatívok európai parlamenti képviselője szerint háború és gazdasági válság idején nem jó ötlet az inflációt gerjesztő és élelmiszerhiányt okozó természetvédelmi szabályozások erőltetése.

Minden felelsősen gondolkodó ember számára egyértelmű, hogy a természet védelme közös feladatunk – kezdte beszédét a Jobbik-Konzervatívok elnöke az Európai Parlamentben. Gyöngyösi hangsúlyozta: ezért is örül, hogy az elmúlt években a kérdés felkerült a politikai döntéshozók asztalára.

Ugyanakkor a fundamentalista gondolkodás a természetvédelem ügye körül is felütötte a fejét.

Rámutatott: mindennaposak az olyan szélsőséges csoportok akciói, akik a természetvédelem ügyét felhasználva rongálnak, és zaklatják az embereket.

És itt vannak azok a politikusok is, akik józan ésszel végigrehajthatatlan lépéseket követelnek – tette hozzá a konzervatív EP-képviselő. Itt válaszát az Európai Bizottság környezetvédelmi biztosához, a litván Virginijus Sinkevičiusához címzte: "Mindketten volt szocialista országból jövünk. Értjük, milyen az, ha szorít egy ötéves terv."

Most, amikor Ukrajnában háború dúl, amikor Magyarországon 40 százalékos az élelmiszerárak inflációja, és élelmiszerhiány alakul ki, a gazdasági helyzet pedig bizonytalan, nem jó ötlet olyan természetvédelmi szabályozást erőltetni, amelynek mellékhatása az élelmiszerárak és a gazdák terheinek növekedése.

Gyöngyösi Márton nem is fogja támogatni a javaslatot.

(Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd)