Gyöngyösi Márton: Orbán Viktor eladja Magyarországot az IMF-nek, hogy hatalomban maradhasson

Gyöngyösi Márton: Orbán Viktor eladja Magyarországot az IMF-nek, hogy hatalomban maradhasson

Keveseknek tűnt fel, de Orbán Viktor a hétfői parlamenti felszólalásában egész komoly tervekről is beszélt.

"Ha a brüsszeli bürokraták mégsem adják ide azt a pénzt, ami Magyarországnak jár, akkor más pénzügyi forrásokból szerezzük be a szükséges összeget. Az erről szóló tárgyalásokat az Európai Unióval és más nemzetközi partnereinkkel el is indítottuk"

- mondta ezt azzal kapcsolatban a magyar miniszterelnök, hogy több mint 11 ezer milliárd forintból felújíttatná a magyar villamosenergia-hálózatot. 

Azt nem árulta el, hogy melyek lehetnek ezek a források. 

Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke, a párt EP-képviselője szerint azonban a Világbankról (IMF) van szó. A közösségi oldalára feltöltött videóban arról beszélt, hogy egyre több helyről hallani az IMF újbóli behívásáról. 

Szerinte ugyanis az oroszok maguk is bajban vannak, mert a szankciók tönkretették a gazdaságukat, a kínaiak pedig okosabbak annál, minthogy egy válságba forduló országra tegyenek nagy téttel ilyen időkben.

"Marad az IMF, ami mindig szívesen ad, utána még nagyobb örömmel kér"

- fogalmazott.

Majd felidézte a Bokros-csomagot, és a szocialista kormányok megszorítását. Orbán most ezt tervezi újra megtenni - fogalmazott Gyöngyösi Márton. Hozzátéve: a kormány behívja az IMF-et, utána pedig megszorít, mindezt azért,

"mert addig hajlongott Putyin előtt, hogy Európában már mindenki megutálta". 

Ha Orbán behívja az IMF-et, akkor a magyar emberek csak az ő hatalomvágya miatt fognak fizetni, még pedig keményen - szögezte le. "Egyedül Orbán mániái miatt, aki azért, hogy hatalmon lehessen, eladja Magyarországot az IMF-nek. Ki akkor a rongyember?" - fogalmazott Gyöngyösi Márton.