Egy nap alatt megdöntötte saját rekordját Hajdúszoboszló: már 53 jelöltet vettek nyilvántartásba

Hol a határa az őrületnek?

A város 24 óra alatt megdöntötte saját rekordját. Tegnap még arról írtunk, hogy választókerületben 46 jelölt adott le elegendő jelölést, ma azonban a valasztas.hu-n már 

53 név sorakozik

A probléma azonban nem korlátozódik a Hajdúságra, a kamujelöltek elárasztották az egész országot. Csepelen, 37-en jelentkeztek be, Sátoraljaújhelyen 39-en, Salgótarjánban 38-an, de Orosházán is 37-en állnának rajtvonalhoz. Az ajánlásokat a legtöbb esetben szinte biztosan törvénytelenül szerezték be. 

A visszaélések orvosi lovává Újpest vált, ahol a választási bizottság egyik tagjának, és Péterfalvi Attilának, az adatvédemi hatóság elnökének nevét is felfedezték a "Hajrá Magyarország Párt" ívein - természetesen hamis aláírással, amit az érintettek is alátámasztottak. 

Nem vicc: az adatvédelmi hatóság elnökének aláírását hamisította oda a kamupárt

Gombamód szaporodnak a kamupártok, amelyeknek nagy része gyanúsan gyorsan szerezte meg jelöltjei számára az induláshoz szükséges 500 aláírást - miközben a létező, több százezres, vagy milliós táborral bíró ellenzéki pártok aktivistáinak sokszor az utolsó napokig kellett taposniuk a havat, hogy összegyűjtsék a szignókat.

A kamupártok azokban a körzetekben szaporodtak el a leginkább, amelyeket billegőnek, vagyis egyáltalán nem lefutottnak tartanak. Az ellenzéki szavazatok megosztása pedig józan paraszti ésszel tekintve egyedül a Fidesznek lehet érdeke.