Hálapénz elfogadásával gyanúsítanak egy főorvost és asszisztensét Pest vármegyében

Hálapénz elfogadásával gyanúsítanak egy főorvost és asszisztensét Pest vármegyében

A doktornő köpenyének zsebében lapuló borítékból bankjegyek kerültek elő, de az asszisztens asztalán is "árválkodott egy tízezres" - közölte a rendőrség.

Hálapénz elfogadásával gyanúsítanak a rendőrök egy főorvost és asszisztensét, a vesztegetés elfogadásával gyanúsított nők nem tettek vallomást - közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség hivatalos honlapján kedden.

A Pest vármegyei kórház főorvosa és asszisztense ellen a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult eljárás - olvasható a police.hu oldalon.

Mint írják, a Pest vármegyei nyomozók október 3-án, a munkaidő végén lepték meg a főorvost és asszisztensét munkahelyükön.

A földszinti rendelőben az íróasztal fiókjában heverő mappából, valamint a doktornő köpenyének zsebében lapuló borítékból bankjegyek kerültek elő, de az asszisztens asztalán is "árválkodott egy tízezres". A helyszínen lefoglalt összeg meghaladta a 230 ezer forintot

- tették hozzá.

A rendőrség tájékoztatása szerint egyelőre tisztázásra vár, hányszor fogadott el - a gyanú szerint - alkalmanként 10-20 ezer forintot pácienseitől a főorvos és asszisztense. A vesztegetés elfogadásával meggyanúsított nők nem tettek vallomást, de panasszal éltek a gyanúsítás ellen és szabadlábon védekezhetnek.

(Kép: police.hu)