Érdekes üzenet: miközben tudták, hogy Botka tiltja, mégis paktumba kezdtek a szocik

Sokra nem tarthatják a frakcióban Botka Lászlót.

Harangozó Tamás szerda reggel a HírTV vendége volt, és bár jobban teljesített, mint előző este Nyakó István, az alapvető ellentmondást nem sikerült feloldania. Sőt, talán még egy kicsit mélyítette is a valóság és a hazugság közti árkot.

Ugyanis Harangozó kitért arra, hogy Botka László miniszterelnök-jelöltté választásakor elfogadták a szegedi polgármester csomagját, amelynek az egyik fontos pontja, hogy nem egyezkednek semmilyen formában a kormánypárttal, még helyben sem (ami persze önmagában hülyeség és életszerűtlen, de legalábbis semmiféleképpen sem nevezhető felelős ellenzéki magatartásnak).

Mindenesetre azt Harangozó elismerte, hogy ennek tudatában nyújtották be ajánlatukat a Fidesznek, amely a lényegi kérdésben, miszerint a Jobbik idén elkezdett plakátkampányának legyen végre vége, megegyezik Orbán Viktor szándékával.

Nyakóhoz hasonlóan azzal viszont ő sem tudott már megbirkózni, hogy mi a fene történt hétfő kora délután és a kedd dél között - azaz a paktum és Botka-tiltása között.

Harangozó most azzal jött, hogy

"amint kiderült, hogy ez a játék úgy nézne ki, és ez csak a látszat, hogy itt az MSZP-nek és a Fidesznek van valami közös ügye, nyilvánvalóvá tette Botka László, hogy ezt azonnal be kell fejezni".

Elismerte ugyanakkor azt is, hogy a javaslat visszavonásáról vita alakult ki az elnökségben.

Elképzelhető lenne, hogy Botka László ennyivel értelmesebb, mint a szocialista frakció?

Vagy esetleg a miniszterelnök-jelöltnek nincs valódi tekintélye a szocialisták parlamenti nagy öregei előtt, akik sokkal inkább a saját fejük után mennek, vagy épp a saját egzisztenciális jövőjükre gondolnak? (Sok helyen hallani, hogy alkalmatlannak tartják Botkát arra, hogy végigbírja a választási kampányt).

Ha eltekintünk az MSZP-Fidesz közös céltól, azaz a jobbikos plakátok eltüntetésétől, komoly üzenet ez a baloldali összefogásban gondolkodók számára: Botka László láthatóan egy pillanatra sem fordíthat hátat a saját pártjának.

Ez pedig nem egy erős vezető ismérve.