Harmincnál is több katonát ölt meg Jemenben egy merénylő

A katonák a bérükért gyülekeztek a város északkeleti részében található laktanyában, a merénylő ott robbantotta fel magát. A halálos áldozatok mellett a robbantásnak sok sebesültje is van - derül ki a hírügynökségek első értesüléseiből.

Négy hónapon belül ez már a harmadik ilyen típusú merénylet. Múlt héten, december tizedikén hasonló pokolgépes támadást követtek el, ugyancsak Ádenben. Az a támadó is a havi zsoldjuk kifizetésére várakozó katonák közé hajtva hozta működésbe a pokolgépet, 48-an meghaltak.

Augusztus 29-én egy öngyilkos merénylő robbanószerrel megrakott autóval csapódott újonc katonák tömegébe, 71-en haltak meg. A gyilkos támadásokért az Iszlám Állam terrorszervezet harcosai vállalták a felelősséget.

Abed Rabbó Manszúr Hádi jemeni elnök nemzetközileg elismert kormánya, amelyet a Szaúd-Arábia vezette arab koalíció tavaly március óta légicsapásokkal támogat, csaknem két éve háborúzik az Irán támogatását élvező - Ali Abdalláh Száleh volt elnökkel szövetséges - síita húszi felkelőkkel, akik 2014 szeptemberében elfoglalták a jemeni fővárost.