A pedagógusokat kirúgó Külső-Pesti Tankerület székházára felkerült a Fidesz-narancs

A pedagógusokat kirúgó Külső-Pesti Tankerület székházára felkerült a Fidesz-narancs

A kommunista vörös csillag helyére került a Fidesz logója.

A 18. kerületi Jobbik elnöke, Hartaházi Miklós számolt be arról, hogy a tanárokat kirúgó Külső-Pesti Tankerület székházára egy darus kocsi segítségével felhelyezték a Fidesz logóját. A sors furcsa fintora, hogy ez az épület a rendszerváltás előtt MSZMP-pártház volt, így lényegében a vörös csillag helyére került a Fidesz narancsa.

"A Fidesz az utóbbi hetekben innen, a Külső-Pesti Tankerületi Központból vezényelte le annak a hat kerületi tanárnak a Karinthy gimiből való eltávolítását, akiknek egyetlen "bűnük" az volt, hogy szót mertek emelni a közoktatásban uralkodó tarthatatlan állapotok miatt. Az állásukkal, a hivatásukkal fizettek ezek az emberek a közös jövőnkért, a gyermekeinkért.

A rendszerváltáskor, '89-ben leszedték innen a vörös csillagot, most pedig egy darus kocsival odatettük a helyére annak a Fidesznek a logóját, amely az utóbbi években elfoglalta az államot. Annak a Fidesznek a logóját, aminek a politikája elleni kiállás azonnali megtorlást vont maga után. Annak a Fidesznek a logóját, amit valamikor egyszer régen fiatal demokraták alapítottak, akik aztán mostanra öreg kommunisták lettek"

- írta a jobbikos politikus.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Hartaházi Miklós posztja egy kormánynak szánt üzenettel zárul:

"Elég volt a megfélemlítésből, elvtársak! Jövőt a Karinthynak, jövőt a hazának!"

Ahogy arról beszámoltunk, a mai napra ismét országos sztrájkot hirdettek az oktatásban a pedagógus-szakszervezetek, és számos tanár vett részt a polgári engedetlenségben, amihez szülők és diákok is csatlakoztak. A csütörtöki akciók keretében több iskolában a diákok ülősztrájkkal állnak ki tanáraik mellett, továbbá ELTE-s oktatók és hallgatók közös demonstrációt szerveztek.