Orbán Ráhelnek van miért hazajönnie: több mint 100 milliárd forintot ad Brüsszel a magyar turizmusra

Orbán Ráhelnek van miért hazajönnie: több mint 100 milliárd forintot ad Brüsszel a magyar turizmusra

Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a magyar állam 280 millió eurós, vagyis több mint 100 milliárd forintos beruházási programot finanszírozzon az idegenforgalmi szektorban - írta a hvg.hu.

Tiborcz István és Orbán Ráhel csak átmenetileg költözött Spanyolországba

Hosszútávon továbbra is Magyarországon képzeli el a jövőjét Tiborcz István és Orbán Ráhel, akik nemrég költöztek ki Spanyiolországba. "Alapvetően két ok miatt döntöttünk úgy, hogy Marbellába költözünk. Egyrészt adódott néhány üzleti lehetőség, amelyekkel élni akartam, emiatt igen sok időt kell Spanyolországban töltenem. Azt viszont nem akartam, hogy keveset találkozzak a gyerekekkel.

A brüsszeli testület közleménye szerint a koronavírus okozta gazdasági károk enyhítése és az ágazat fenntartható fellendülése érdekében van lehetőség arra, hogy az állami támogatásra vonatkozó korlátozásoktól eltekintsenek.

Már akkora a baj, hogy Orbán 605 milliót elvesz a Magyar Turisztikai Ügynökségtől

Miközben egyik oldalról zajlik az állami pénzek kicsatornázása, a 2022-es pénzszórás, a rekordinfláció, illetve a jelenleg is zajló gazdasági válság miatt a kormánynak egyre több pénzt kell visszavennie a különböző számára kedves projektektől. A kormány úgy döntött, hogy egyes beruházásokat később valósít meg, ezzel jelentősen, összesen 350 milliárd forinttal növeli Magyarország idei évi pénzügyi tartalékait az államadósság csökkentése mellett - derült ki a Pénzügyminisztérium csütörtök esti közleményéből.

Mint kiderült, a program keretében a támogatás kedvezményezettenként legfeljebb 2,8 millió eurós közvetlen támogatás formájában valósul meg. A finanszírozásban bármilyen méretű, turisztikai tevékenységet folytató társaság vehet részt, mint például a szállásnyújtás az étkeztetés és az italszolgáltatás, valamint a szórakoztató és rekreációs tevékenységek területén értintettek. Ebből a keretből várhatóan ezer cég kap majd támogatást, még ebben az évben - hivatkozik a portál az EUrologusra.