Szolgaként használja a közszolgákat a kormányzat a plakátháborúban

"Ez a kommunizmusba oltott feudalizmus az egész országot megmérgezi".

A Fidesz szó szerint értelmezi, hogy köz-szolga, és valóban szolgasorban tartja őket - reagált Hegedűs Lorántné arra a sajtóhírre, hogy célprémiumot osztogatnak szét azon kormányhivatali dolgozók között, akik részt vettek a jobbikos hirdetések összeírásában. A politikus közölte, a regisztráció ugyan törvény szerinti feladat volt, ugyanakkor a vonatkozó településkép védelméről szóló törvényt egyértelműen pártcélok szerint módosították.

Ez gyönyörű: az Ön pénzéből fizethették ki a közszolgákat, hogy elvégezzék a párt utasítását

A Népszava forrásai határozottan állítják: többeknél az átutalás már meg is történt és az októberi fizetéssel együtt megjelent a számlájukon a több százezer forintra rúgó összeg. Mindez azt jelenti, hogy a kormány alighanem közpénzen végeztette el azt a munkát, amely a Fidesz politikai érdekeinek megfelelően, segítette a kabinetet bíráló plakátok visszaszorítását - írta a lap.

A legerősebb ellenzéki párt országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a kormányhivatalban dolgozók olyan kevés pénzt kapnak, mintha zsellérek lennének, miközben nyilvánvaló módon pártcélokat kell kiszolgálniuk, sok esetben olyan határozatokat hozatnak meg velük, amely teljes mértékben nélkülözi szakmaiságot.

A közalkalmazottak a nyugati bérek hatodát keresik meg Magyarországon

A jobbikos képviselőnő arról beszélt, hogy az alkalmazásban álló munkavállalók keresete "gyalázatos módon" elmarad a nyugat-európai társaikétól, a magán- és közszférában egyaránt. A Jobbik eközben folyamatosan szorgalmazza a költségvetési intézményekben foglalkoztatottak béremelését, valamint a közalkalmazotti bértábla újragondolását.

Hegedűs Lorántné emlékeztetett: pontosan ezek a megyei kormányhivatali dolgozók nem számítanak már kormánytisztviselőnek, január 1-től állami tisztviselők közé sorolták őket, azonban hiába a kategória-váltás, a bérezésük maradt a korábbi szinten. Ez pedig egy törvénytelen állapot - tette hozzá.

"Látszik, hogy mennyire kiszolgáltatottak, magukkal szemben sem tudják érvényesíteni a törvényt, a főnökeik által kiadat pártutasításokat viszont megcsinálják"

- mutatott rá a helyzetükre a politikus, aláhúzva:

"ez a kommunizmusba oltott feudalizmus az egész országot megmérgezi".

A jobbikos képviselő felidézte azt is, hogy több alkalommal nyújtott be módosító és határozati javaslatokat annak érdekében, hogy a megyei kormányhivatalok dolgozói is tisztességes bérezésben részesüljenek, de a beadványait minden alkalommal lesöpörte a Fidesz.