Hétfőtől még több buszt fog elvonni a Volántól a MÁV

Hétfőtől még több buszt fog elvonni a Volántól a MÁV

A busztársaságtól nagyjából ezer sofőr hiányzik, amit csak tovább tetéz, hogy sokakat pótlóbuszokra küldenek a győri vasútvonal felújítása miatt.

Szeptember 26-án hétfőn a szokásosnál is nehezebb volt bejutni Budakesziről, mivel nem csak a dugó lassította a forgalmat, de a járatok közel fele kimaradt, ugyanis nem volt elég buszvezető.

A helyzet ismét rosszabbodhat a Volán által üzemeltetett vonalakon, ugyanis október 2-től még több pótlóbuszjáratot iktatnak be a leromlott állapotú győri vonal felújítása miatt.

"A gyorsabb eljutás érdekében Bicske és Budaörs között új pótlóbuszok is közlekednek Z10-es jelzéssel, amelyek Bicske vasútállomástól indulnak és oda érkeznek – írta a MÁV sajtóközleménye. Hozzátették: a délutáni csúcsidőben bővül az X10-es járatok száma.

(Címlapkép: Homolya Róbert [azóta közlekedéspolitikáért felelős államtitkár – a szerk.], a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója beszédet mond az új Mercedes-Benz REFORM 501 LE szóló típusú autóbuszok bemutatóján a székesfehérvári autóbuszállomáson 2022. január 20-án. MTI/Vasvári Tamás)