Magyar ellenállás Dunaszerdahelyen

Magyar ellenállás Dunaszerdahelyen

A magyarellenes himnusztörvény óta először zendült fel nemzeti imádságunk a DAC arénájában.

Mint arról beszámoltunk, májustól tilos lesz Szlovákia területén olyan helyen énekelni külföldi  ország himnuszát, ahol nincs jelen az adott állam hivatalos küldöttsége.

Büntetni fogják Szlovákiában a magyar himnusz eléneklését | Alfahír

Ezt megszavazta a Híd képviselőcsoportjának többsége is. Egy apró módosításnak köszönhetően törvény szankcionálja a magyar himnusz eléneklését mondjuk egy DAC mérkőzésen, egy március 15-i ünnepségen vagy akár egy szentmisén Szlovákiában. Ezt az ostobaságot sajnos megszavazta a Híd képviselőcsoportjának a többsége is - írja a Parameter.sk.

Az egyértelműen a felvidéki magyarok ellen irányuló törvény ellen tiltakozott a Jobbik, az LMP, Szijjártó Péter külügyér azt mondta, „tájékozódik”, Gulyás Gergely kancellária miniszter pedig a Kormányinfón (ahonnan lapunk munkatársainak regisztrációját rendszeresen visszautasítják) elfogadhatatlannak nevezte.

Tegnap délután a dunaszerdahelyi csapat a Zsolna csapatát fogadta, a DAC az ír születésű Ronan Connor 15. percben szerzett góljával 1-0 arányú győzelmet aratott. Sokkal fontosabb azonban, hogy a himnusztörvény elleni tiltakozásul a DAC-szurkolók csak azért is (egy rossz szóviccel: dacból) elénekelték a Himnuszt, amit teli torokból felhangzó „ria-ria-Hungária!” követett.