Jobbik: "Megtettük az első lépést az éjszakai horgászati tilalom feloldásáért"

Jobbik: "Megtettük az első lépést az éjszakai horgászati tilalom feloldásáért"

A járványhelyzet miatt hónapok óta tartó éjszakai horgászati tilalom feloldását már korábban kérték a horgászok az őket tömörítő érdekképviseleti szervtől, a Magyar Országos Horgász Szövetségtől (MOHOSZ)

- mutat rá Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik alelnöke csütörtök este közzétett Facebook-posztjában.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő felidézte, hogy Szűcs Lajos, a MOHOSZ elnöke és egyben fideszes országgyűlési képviselő azonban érdemi lépéseket nem tett a kormányzatnál a korlátozó intézkedések részbeni feloldása érdekében. 

Potocskáné Kőrösi Anita arról is beszámolt, hogy az elmúlt hetekben - különösen amióta a vadászok megkapták az engedélyt szigorú előírások mellett az éjszakai vadászatra - több horgász is megkereste őt, hogy szólaljon fel érdekükben a Parlamentben. Szerdai felszólalásában szembesítette Szűcs Lajost a horgásztársadalom elvárásaival. 

A felszólalás után a sikerhez vezető útra a horgászok léptek rá, ugyanis a közösségi média segítségével a felszólalás az ország minden pontjára eljutott, ezzel széleskörű tiltakozást generálva a MOHOSZ tétlensége és szakmaiatlansága miatt

- írja a jobbikos politikus, majd hozzáfűzte, hogy első lépésként sikerült elérni, hogy a MOHOSZ közleményben reagáljon a felvetett problémákra.

Szerinte most már csak Szűcs Lajos elnökön múlik, hogy végre kiálljon a horgásztársadalomért és elérje, hogy a döntéshozók - szigorú járványintézkedések előírása mellett - feloldják az éjszakai horgászati tilalmat. 

Emellett abban is bízik a párt alelnöke, hogy a MOHOSZ végre meghallotta a több, mint 700 ezer horgász hangját és a közös fellépést mihamarabb siker koronázza. Végül gratulált a példás összefogásért. 

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.