Nem közösködik a rászoruló gyerekekkel, inkább egy napi 110 ezer forintért bérelhető villában lakik

Egy kis nemzeti együttműködés.

A 24.hu írta meg, hogy a 17 milliárd forint értékű egykori zánkai úttörőtábor tulajdonjogát birtokló Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány, illetve az Erzsébet Táborok Kft. (amely cég elnyerte a táboroztatásra kiírt 15 milliárd forintos közbeszerzést) vezetője, Hornyák Tibor még véletlenül sem Zánkán, a rászoruló gyerekek között lakik. A budapesti illetőségű főtitkár-ügyvezető az egész nyári szezonban a Balaton-part egyik legdrágább szálláshelyéről jár be a tábor területén lévő irodájába. A 24.hu információja szerint egy napi 110 ezer forintért bérelhető házban találtak neki megfelelő szállást. Az akár kilenc ember számára elegendő férőhellyel rendelkező Villa Art Zánka szomszédságában, Monoszlón található. A házat egy luxus szálláshelyeket kínáló internetes oldal több budapesti apartman társaságában kínálja külföldi turisták és üzletemberek számára. Az oldal szerint a négyhálószobás villa több mint 200 négyzetméteres alapterületű, és egy hatalmas étkezőterasz, valamint a kertben egy úszómedence is tartozik hozzá. A falakat kortárs festmények borítják. Az oldal foglalási naptára szerint a házat egész nyárra lekötötték - olvasható a portálon.

Hornyák egyébként megérheti a pénzét, hiszen korábbi munkássága során szorosan együttműködött L. Simon Lászlóval, sőt főnöke sorozatos botrányait követő bukása után is a húsosfazéknál maradhatott, és a luxusvilla mellett egy több tízmilliárdos vagyon felett diszponál.

Mint ismert, a hihetetlenül drága Soros-kampány leállítása után (ebből biztosan tanult a világ legbefolyásosabb milliárdosa), most azzal kampányol az Orbán-kormány, hogy 26 ezer gyerek nyaralhat a Balatonnál, köztük olyanok, akiknek a családja (a magyarok 50,7 százaléka) ezt nem engedheti meg magának. Azzal dicsekedni, hogy milyen sokan vannak, akik nem tudnak elmenni nyaralni, legalább olyan visszásnak tűnik, mint amikor azzal bizonyította a jó munkáját a kormányzat, hogy mennyi gyerek számára biztosít étkezést az iskolákban - mert büszke és erős Magyarországon jelenleg minden harmadik gyerek rászorul erre, ugyanis a családja nem képes biztosítani a megfelelő élelmezését.