Nem fogják egyetlen hazai szállodába sem beengedni azt a vendéget, akinek nincs védettségi igazolványa

Nem fogják egyetlen hazai szállodába sem beengedni azt a vendéget, akinek nincs védettségi igazolványa

Sajnos, nem fogják sehol sem beengedni azt a vendéget, akinek nincs igazolványa. Kivételt tehát senkivel sem tehetünk, viszont, ha ez az eset fennáll, szinte biztos, hiszen az üzleti etika is ezt kívánja, hogy a pórul járt vendég visszakapja az előleget

- nyilatkozta a Blikknek Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

Ugyanakkor így is jó szezonban reménykednek a szektorban. Kiemelkedő szezonra számítunk a visszajelzések szerint, már ami a belföldi turizmust illeti, várhatóan telt ház lesz mindenhol, a tavalyi évet meghaladó lesz az eltöltött vendégéjszakák száma

- fogalmazott, hozzátéve, már a pünkösdi hétvégén 80 százalékos lehet a kihasználtság, ha minden előzetesen szobát foglaló vendég eljön, és van védettségi igazolványa.

Flesch Tamás szerint egyedül a külföldi turizmussal nem számolhatnak idén. Elsősorban most a környező országokból jöhetnek vendégek, talán idén őszre vagy jövő tavaszra számíthatnak ebből a szempontból változtásra. 

Hogy milyen egyéb szempontból vizsgálhatjuk a védettségi kártyához kötött engedményeket, arról a TASZ projektvezetőjével, Asbóth Mártonnal beszélgettünk: 

A jogvédő szerint jogilag elfogadhatatlan, hogy a védettségi kártya alapján különböztetik meg az embereket

"A kormány a vakcinák kérdéséből is politikai ügyet csinált, az oltóanyagokat a származási országuk alapján, tudománytalan eszközökkel rangsorolja, vagy éppen olyanokat vezet be, amiket az EU-ban még nem ismernek el.