1, azaz egy forintért adta el 1 milliós Hundub-üzletrészét a belize-i offshore cég

1, azaz egy forintért adta el 1 milliós Hundub-üzletrészét a belize-i offshore cég

Február 15-ével valóban kiszállt a rejtélyes Hundub közösségi oldal tulajdonosai közül az ismeretlen tulajdonosi hátterű Murmurati Limited, ugyanis Pál Csaba, a többségi tulajdonos egy forint ellenértékért megvásárolta a belize-i offshore cég 1 millió forint névértékű (ez nem Tállai-féle helyiértékhiba!) üzletrészét – derül ki a cégbírósági iratok között fellelt üzletrész-átruházási szerződésből.

A közösségimédia-portál január 16-án közölte, hogy

a folyamatos sajtótámadások és a minden alapot nélkülöző összeesküvés-elméletek miatt a Murmurati Limited kilép a Hundub Kft-ből, így a tulajdonos csak Pál Csaba marad.

Ám mint azt portálunk kiderítette, bár a január 22-i taggyűlésre szóló meghívót a belize-i offshore cég kézbesítési megbízottja (pontosabban annak felesége) átvette, azon a cég képviselője, Deák Árpád János nem jelent meg. Így csak részben történt meg az üzletrészek átruházása: Kollár Szabolcs az ő 1 milliós üzletrészét 10 ezer forintért adta el Pál Csabának.

Felszívódott a Hundub offshore résztulajdonosa?

A szabályszerű összehívás és a meghívó kézbesítése ellenére nem jelent meg a Hundub Kft. taggyűlésén a belize-i offshore cég (illetve annak képviselője), ezért nem történt meg az üzletrész átruházása - derítette ki lapunk a cégbírósági iratok alapján.

A mostani üzletrész-átruházás azt jelenti, hogy Pál kétmilliónyi üzletrészt összesen 10 001 forintért vásárolhatott meg, ha úgy tetszik, a másik két tulajdonos mondott le 1 989 999 forintnyi értékről.

A Hundub ezzel egy időben székhelyet is váltott, a Debrecen Piac utcai székhelyét lecserélve a Mikszáth utcába, egy könyvelőiroda címére jegyeztette be.